Grøn mad i fokus

Superbrugsen præmierer to lækre retter

Fødevarer 6. oktober 2002 08:00
HIRTSHALS: En ualmindelig lækker grøntsagssuppe, hvis helt særlige kendetegn er, at de mange grøntsager er tilsat et mindre stykke buko ost samt en særdeles flot, med årstidens varierede frugter pyntet, lagkage. Det var de to retter, som en dommerkomité i Superbrugsen fredag eftermiddag udpegede som vindere i den opskriftskonkurrence om grønne retter, Brugsen i sidste måned udskrev. Præmien for den bedste middagsret gik til Selma Odde, Hirtshals, der havde komponeret den yderst velsmagende grøntsagssuppe, som kunder fik lejlighed til at prøvesmage efter præmieoverrækkelsen. Alle grøntsagerne, lige fra blomkål over porre til blegselleri og rød peber, var skåret i små stykker, svitset på panden og kogt med bouillon, salt og laurbærblade i ca. 10 minutter. Derefter skulle suppen jævnes, inden den slutteligt fik et sidste, smagsmæssigt løft med et stykke smelteost. Selma Odde fik en bugnende brugskurv for sine kreative evner med årstidens mange grøntsager. Vinderen af dessertkonkurrencen blev Hanne Skipper Petersen med en meget smukt dekoreret jordbær-lagkage. Bundene var lavet af piskede æggehvider, tilsat sukker, mørk chokolade og kokos. Efter afkøling blev de pyntet med flødeskum og masser af frisk frugt i skønne farver. Også hun blev præmieret med en stor brugskurv. Og en del af fredag eftermiddags-kunderne fik også mulighed for en smagsprøve til den søde tand.schib
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...