Grøn pris til Aalborg Engineering

DI's Initiativpris til miljørigtig industrivirksomhed går i år til Aalborg Engineering A/S.

Varmegenvindingsanlæg som dette har været med til at sikre Aalborg Engineering DIs initiativpris til miljørigtig industrivirksomhed 2011.

Varmegenvindingsanlæg som dette har været med til at sikre Aalborg Engineering DIs initiativpris til miljørigtig industrivirksomhed 2011.

Virksomheden modtog tirsdag prisen for en ny teknologi, som laver forurenende røg om til elektricitet; en teknologi, som virksomheden sælger med stor succes. Aalborg Engineering producerer kedelanlæg til store energiforbrugende virksomheder. Anlæggene kan udnytte energien fra de varme røggasser, som ellers ville gå til spilde og sendes op i den blå luft. Aalborg Engineering har netop fået sin største ordre på kedelanlæg til norske Finnfjord, en ordre til 200 millioner kr. Når de er installeret, vil de overskydende røggasser fra virksomheden blive omdannet til elektricitet, der rundt regnet kunne dække Aalborgs samlede energiforbrug. - Afgørende for jeres anlæg er, at de ud over at yde en stor elproduktion også sparer atmosfæren for CO2. Alene anlægget i Norge giver en besparelse på 250.000 ton CO2, i forhold til hvis strømmen blev skabt ved kulfyring. Det må siges at være en meget positiv gevinst for miljøet, siger DI Aalborgs formand, direktør Peter Rindebæk. Mens andre virksomheder bliver ramt af krisen, strømmer ordrerne ind til Aalborg Engineering. I øjeblikket er der ordrer for en halv milliard kr., og det kan ses på antallet af medarbejdere. Alene de seneste måneder er der ansat ca. 15 nye medarbejdere, så der i dag er 75 i Aalborg og 15 i datterselskabet i Slovakiet. - Det er netop jeres evne til at skabe vækst og danske arbejdspladser, selv om I er 100 procent eksportorienterede, der var udslagsgivende for, at DI Aalborg valgte Aalborg Engineering til årets modtager af initiativprisen, siger Peter Rindebæk.