Grønkål med tomat og bacon

Til 4 personer: 450 g grønkålsboller (svarer til ca. 1 kg frisk kål) evt. 200 gr. røget bacon i tern 2 spsk. olie 1-2 melemstore løg 3-4 fed hvidløg 1 dåse hakkede tomater eller 5 friske tomater, flåede og hakkede ca en halv dl. hvidvin (hvis man ikke har, kan man sagtens bruge saften og evt. revet skal af en halv citron) 1 tsk. sukker Salt og peber Bacon tern brunes let i olien. Tilsæt de hakkede løg, samt finthakket hvidløg og svits dem kort. Grønkålen kommes i sammen med tomat og røres sammen. Hvidvin kommes ved, og der smages til med salt og peber Læg låg på gryden og lad det dampe for svag varme, til løgene er bløde, ca. 20 min. Smag til med hvidvin samt sukker og servér straks. Tips: Kan spises som den er, eller evnt med et stykke stegt kalkun, kylling, eller til det store julebord som et alternativ. Servér grønkålen til ris, bulgur eller frisk pasta Smager også godt kold - f.eks. på friskbagt grovbrød.