Grønlandsk folketingsmedlem genopstiller for IA

Inuit Ataqatigiit stiller med fire kandidater til valget, blandt andre det nuværende folketingsmedlem.

Det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit (IA) stiller med fire kandidater til folketingsvalget 18. juni. Det bliver Aaja Chemnitz Larsen, Múte B. Egede, Karo Fleischer og Johan Lund Olsen

Sådan lyder det i et tweet torsdag fra partiets politiske ordfører, Naaja Nathanielsen.

Det var i forvejen kendt, at IA's nuværende medlem af Folketinget, Johan Lund Olsen, og formanden for partiets ungdomsafdeling, Múte B. Egede, ville stille op.

Johan Lund Olsen overtog pladsen på Christiansborg, da hans partikollega Sara Olsvig vendte hjem til Nuuk og blev IA’s formand sidste år, og det har i en rum tid være kendt, at han vil prøve at vinde stolen igen ved valget.

Múte B. Egede offentliggjorde 27. maj sit kandidatur til Folketinget, men det var altså ved et pressemøde torsdag, at alle kandidaternes navnene blev lagt frem.

Også partiet Atassut har på et pressemøde torsdag offentliggjort navnene på partiets kandidater, skriver det grønlandske medie KNR. Det bliver 51-årige Steen Lynge og 43-årige Jonas Nilsson.

Mens den erfarne politiker Steen Lynge tidligere har stillet op til det danske folketingsvalg i 2011, dog uden at blive valgt ind, er det første gang, at partifællen Jonas Nillson stiller op til valget.

Også det grønlandske parti Siumut ventes at offentliggøre deres kandidater torsdag. Det har partiet meldt ud i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.