Grønlandske partier mødes til kaffe torsdag

Partierne i det grønlandske landsting mødes torsdag og tager så småt hul på forhandlinger om regeringsdannelse

Grønlandske partier mødes til kaffe torsdag

Vinderen af det grønlandske valg, partiet Siumut, har indbudt de øvrige fire partier i Grønlands nye landsting til kaffe og indledende samtaler om koalitionsdannelse torsdag eftermiddag.

Det skriver den grønlandske netavis sermitsiaq.ag.

Møderne er første led i det, der i løbet af næste uge udvikler sig til egentlige forhandlinger i forbindelse med regeringsdannelsen.

- Rækkefølgen skal man ikke lægge noget i. Vi har indkaldt de mindste partier først til en kop kaffe og lidt snak, oplyste Siumut-formand Aleqa Hammond onsdag eftermiddag på et velbesøgt pressemøde i Nuuk.

Hun understregede samtidig, at Siumut ikke har travlt med at få dannet en koalition. Resten af ugen skal bruges på at høre, hvad de øvrige partier har på hjertet, og hvordan de ser på mulighederne for et samarbejde med Siumut, lød det.

- Det er vigtigt at tage den med ro, når der skal findes en samarbejdspartner eller to, fastslog Aleqa Hammond.

Efter fire år som oppositionsleder står Aleqa Hammond nu med en historisk mulighed for at blive Grønlands første kvindelige regeringschef.

Den 47-årige socialdemokrats parti vandt tirsdagens grønlandske landsstyrevalg med 42,8 procent af stemmerne, og partiformanden selv er med 6818 personlige stemmer valgets absolutte topscorer.

Hun gav dermed sin rival, den hidtidige landsstyreformand Kuupik Kleist fra venstrefløjspartiet IA, en syngende lussing ved valget.

Hendes hjerte for de svageste i samfundet, og hendes optræden under valgkampen har angiveligt flyttet mange stemmer over til Siumut.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.