Grønne marguerit-ruter skal sælge dansk miljøteknologi

Regeringens nye vækstplan på miljøområdet skal trække udenlandske investorer i grøn teknologi til Danmark.

Grønne marguerit-ruter skal sælge dansk miljøteknologi

En alternativ margueritrute skal udbrede det internationale kendskab til dansk miljøteknologi og trække udenlandske investorer til Danmark.

Det fremgår af regeringens nye vækstplan på miljøområdet, der præsenteres tirsdag.

Miljøminister Ida Auken (SF) siger, at margueritruten skal give udenlandske investorer mulighed for at opleve de nyeste og bedste løsninger, som Danmark har at byde på inden for grøn teknologi, og dermed sikre danske virksomheder en førerposition på det globale marked.

- Vi har et godt brand som grønt foregangsland, men de seneste 5 til 10 år har vi desværre tabt markedsandele - for eksempel på vandområdet. Så der er helt klart behov for, at vi skruer op for indsatsen, forklarer ministeren.

- Danmark skal være et udstillingsvindue for ny miljøteknologi. Vi skal stimulere teknologiudviklingen og inspirere resten af verden til at købe dansk. Margueritruterne skal sikre, at vi ikke skal genopfinde den dybe tallerken, hver gang nogen vil se, hvad vi kan, siger Ida Auken.

Margueritruten er den særlige danske turistrute, der på sin vej rundt i landet snørkler sig forbi flere end 200 danske seværdigheder og noget af landets smukkeste natur.

Med regeringens initiativ er det hverken slotte og herregårde, som de udenlandske "turister" skal se, men derimod førende danske virksomheder inden for eksempelvis klimatilpasning, affaldshåndtering og rensning af spildevand.

Det er regeringens håb, at de alternative margueritruter vil være med til at sikre Danmark en plads i den absolutte elite, når det gælder udviklingen af miljøteknologiske løsninger.

- Vi har førende virksomheder, som kan rense luften på alt fra biler og busser til store forbrændingsanlæg, og vi har virksomheder, der har udviklet radarstyrede kloakker, der retter sig efter vejrudsigten. Det er rigtig gode eksempler på dansk opfindsomhed, konstaterer Ida Auken.

Vækstplanen på miljøområdet er finansieret med 250 millioner kroner, der er afsat på finansloven for 2013.

Pengene fordeler sig på følgende fem indsatsområder: Effektivitet i vandsektoren, udvikling af bioøkonomien, en innovativ affaldssektor, bekæmpelse af luftforurening samt forskning og uddannelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.