Grønne pølser gav appetit

Lærerne sørgede for talentpleje i klasselokalerne, mens køkkenteamet sørgede for kulinarisk pleje

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mette Nørgaard og Mette Jensen sørgede for talentplejen fra køkkenregionen - mange forældre var weekenden igennem i sving. Foto: Hans Ravn

Uden mad og drikke, dur talentet ikke. I denne weekend har 60 unge været samlet til talentcamp på Tolstrup- Stenum Friskole i Stenum. Og talenterne blev ikke alene plejet med ny viden om matematik, fysisk og engelsk. Nok så vigtigt for weekendens succes var skolens arbejdsomme køkkenteam, der sørgede for den kulinariske talentpleje. Forældre og elever fra skolens 7. klasse sørgede for mad og drikke til campens deltagere. Og skal man tro lørdagens køkkenhold, var det en ret hyggelig udfordring. - Vi gør det for at tjene penge til, at vores 7. klasse skal ud at rejse i 9. klasse, fortæller Mette Nørgaard, der er en af tre tovholdere i køkkenregionen. - Men vi råhygger os samtidig. Vi har for eksempel halvanden times pause mellem morgenmad og frokost, hvor vi sidder og snakker. Hvor tit har vi som forældre tid til det, tilføjer hun, mens køkkensjakket snitter og hakker fyld til pitabrødene. Et andet hold har fyret op under ovnene for at bage. Med i køkkenet er ikke alene forældrene - børnene fra 7. klasse deltager også. Ud over madleverancerne og kiosken står forældrene for nattevagterne på skolen under campen - en opgave de lønnes for. Og pengene går ligeledes i 7. klassernes rejsekasse. - Nogle forældre har ikke tid til at være her i weekenden, men så leverer de måske 50 boller til morgenmaden eller tre plader med kage. På den måde bidrager de også til turen. - Vi er en friskole og har meget frivilligt arbejde. Men de penge vi tjener her, skal vi ikke ud og finde den dag, vores børn skal ud af rejse. På den måde arbejde vi for os selv, smiler Mette Nørgaard. I fysiklokalet er fokus også rettet på mad. Her er Lin Hedehus fra Aalborg, Tereza Sokol fra Tolstrup-Stenum Friskole, Kristina Christensen fra Århus og Rikke Friis fra Sæby i færd med at farve pølser grønne, blå og kobberfarvet. - Vi er vandt til at spise røde pølser, men de er jo også bare farvet. Vi har madkemi og lærer om kulhydrater og proteiner, og farvestoffer i maden, forklarer Lin og Tereza, der deltager i campen. - Men den kan lige så godt være grøn, smiler de. Deres lysblå tunger beviser, at de selv har sat tænderne i eksperimentet. Pigerne har alle været på tre talentcamps. Og de bruger gerne en weekend på fysisk og kemi. - Jeg får ikke nok udfordring i skolen. Jeg vil gerne lære noget nyt og lære nye mennesker at kende. Og jeg har mødt rigtig mange veninder med samme interesser som mig, siger Lin. - Det er alle sammen nogen, der har samme motivation til at lære noget, tilføjer Tereza. - Det her er mere en hobbyweekend end en skoleweekend, tilføjer Lin og understreger, at de ikke er nørder. - Det her er lige så vigtigt for os, som det er for andre at være til en fodboldturnering, siger Tereza. - Jeg har mødt en masse nye mennesker, som bare er virkelig flinke. Vi hygger og snakker. Vi sidder jo ikke bare og snakker om det periodiske system. Vi snakker om alt muligt andet - drenge og tøj. Vi kan bare godt lide at lære noget, når vi kommer herind, smiler de. Pigerne har denne lørdag været i gang to timer og skal have yderligere seks timers undervisning. Og det glæder de sig til.