Grønt flag til Gandrup Skole

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rådmand Tina French Nielsen roste elevernes engagement. Foto: Allan Mortensen

- Det er vigtigt at passe på jordens ressourcer. Det er I rigtigt dygtige til her på Gandrup Skole. Jeg ved, at I allerede har sat en masse spændende tiltag i gang, og jeg glæder mig meget til, at I fortsætter det gode arbejde. Sådan lød det blandt andet fra skolerådmand Tina French Nielsen (V), da hun fredag gæstede Gandrup Skole. Anledningen var overdragelsen af det grønne flag som synligt bevis for, at skolen efterkommer Friluftsrådets miljøundervisningsprogram, Grønt Flag - Grøn Skole. Overdragelsen løb af stablen i forbindelse med morgensamlingen, der i dagens anledning var flyttet ud til flagstangen.

Og den grønne tankegang har da også for alvor gjort sit indtog på Gandrup Skole. Overordnet er der fokus på affald, og foreløbig er der blandt andet samlet affald i byens gader og lavet månedlige kåringer af skolens pæneste klasseværelser. Eleverne er dog også bevidste om miljøet i forhold til eksempelvis energiforbruget på skolen. På længere sigt er det håbet, at den grønne tankegang kan rodfæste sig så meget, at eleverne også udenfor skoletiden tænker grønt og bæredygtigt.

Aalborg Kommune har en målsætning om, at alle skoler skal opnå det grønne flag. I sin tale hæftede skoleleder Thorstein Jensen sig ved, at bæredygtigheden på Gandrup Skole er et fælles projekt.

- Det her er noget, vi gør sammen. Jeg håber, vi kan forsætte det gode arbejde, så vi kan blive ved med at have det grønne flag, konstaterede Thorstein Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.