Grønt lys for lokale læreraftaler

Skolerne kan sagtens genindføre arbejdstidsregler

Lærerne har de seneste fire uger skiftet klasseværelserne ud med gader og stræder, hvor de har kæmpet for deres krav i konflikten.  Foto Kurt Bering.

Lærerne har de seneste fire uger skiftet klasseværelserne ud med gader og stræder, hvor de har kæmpet for deres krav i konflikten. Foto Kurt Bering.

NORDJYLLAND:Der er ikke noget i vejen for, at lærerne i en kommune eller på en skole laver lokale aftaler, der genindfører arbejdstidsreglerne.

De blev ellers blev afskaffet lørdag, da hele Folketinget, minus Enhedslisten og Liberal Alliance, vedtog et lovindgreb for at stoppe lockouten af lærerne fra på mandag.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger til NORDJYSKE Medier, at muligheden for lokale aftaler findes, selv om det absolut ikke er hensigten med loven.

- Lovforslaget betyder, at der er fuld adgang til at lave lokalaftaler, men det er samtidig lovens intention, at man ikke bruger lokalaftaler til at genindføre de bindinger, der i dag gælder på arbejdstidsområdet. Det er der ikke noget juridisk til hinder for. Vi har en formodning om, at alle arbejdsgivere vil være optaget af, at det ikke kommer til at ske, siger hun.

Vil I komme med et nyt lovindgreb, hvis lokalaftalerne bliver genindført?

- Jeg forventer ikke noget nyt lovindgreb, siger ministeren til NORDJYSKE.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.