Grønt spirerflag sendt til vejrs

Børnehaven Flik-Flak i Gistrup har grøn handlingsplan

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GISTRUP:Børnehaven Flik-Flak på Grenen i Gistrup har hejst Friluftsrådets Grønne Spirerflag, som et synligt bevis på, at børnehaven gennem en længere periode har haft et særligt fokus på aktiviteter med børnene i forhold til natur og bevægelse.

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Med ordningen ønsker rådet at støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag.

Der var festdag i børnehaven, da projektmedarbejder Michael Winther fra Aalborg Kommunes projekt ”Kroppen på Toppen i Naturen” mødte frem og med hjælp fra børnene hejste det grønne flag.

Da flaget var sendt til tops, blev børn og forældre i den grønne sags tjeneste budt på ormedrink, slangeboller, og fluer på druer.

- Der er 17 kommunale institutioner og en enkelt privatdrevet med i vores projekt, og Børnehaven Flik-Flak er den første, der får Det Grønne Spirerflag, fortæller Michael Winther.

Den grønne handlingsplan for Flik-Flak har bl.a. omfattet bygning af fuglekasser, hvor børn og pædagoger har savet og hamret, der er foretaget fodring af fugle, været et hvepsetema og alle har sammen med Michael Winther været på ture i nærmiljøet med fokus på naturen. Der er blevet vendt og studeret ko-lorte, og der holdes congosnegle og vandrende pinde i børnehaven.

- Vi har arbejdet med de fire elementer, lavet mad over bål samt sået, plantet og passet grøntsager og blomster.

- Inden længe får vi også et naturværksted på vores grund. Vi får 47.000 kroner fra Friluftsrådet og andre 47.000 kroner fra kommunen, eget budget, Gistrup Dagtilbud og SuperBrugsen Gistrup, fortæller børnehavens pædagogiske leder Nete Rosenkilde Pleidrup.

- Vi indleder byggeriet, når vi kan komme i jorden. Det bliver et sted, der vil være tilgængeligt for bl.a. skolen og andre børnehaver foruden beboerne i Gistrup.

Børnehaven Flik-Flak er normeret til 32 børn, men vil inden sommeren være oppe på 40 børn.

- Vi har pladsen, og vi er et eftertragtet sted, forklarer Nete Rosenkilde Pleidrup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.