Grønt udspil fra R

Parti foreslår kommunen at ansætte fire energikonsulenter

Brønderslev Kommune bør ansætte energikonsulenter, der kan rådgive borgerne om energibesparelser, mener Det Radikale Venstre. Arkivfoto

Brønderslev Kommune bør ansætte energikonsulenter, der kan rådgive borgerne om energibesparelser, mener Det Radikale Venstre. Arkivfoto

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Frederikshavn er en grønnere kommune end Brønderslev, og det huer ikke Det Radikale Venstre.

Partiet har derfor sendt et forslag til økonomiudvalget:
- Brønderslev Kommune skal ansætte fire energikonsulenter og en mødebooker, skriver Frede Hansen fra Det Radikale Venstre.
Han forestiller sig, at mødebookeren skal sikre, at konsulenterne hver har mindst 1000 møder årligt med private husstande om energibesparelser.
Hvis den enkelte husstand opnår besparelser på over 2000 kr. om året, skal der betales 1000 kr. for energikonsulentens rådgivning. I modsat fald er mødet gratis.

- Energikonsulenterne vil ikke kun kunne bidrage til massive energibesparelser i private hjem. De vil også kunne bidrage til en betydelig stigning i beskæftigelsen blandt de mindre håndværkere, der lige nu er truet på deres eksistens pga. faldet i byggeriet, skriver Frede Hansen.

Øgede skatteindtægter fra håndværkerne vil således kunne dække et eventuelt underskud på konsulenttjenesten, mener Det Radikale Venstre.
Men økonomiudvalget siger nej.
- Forslaget er lidt problematisk, for det er ikke en kommunal opgave at drive konsulentfirma. Det ville være konkurrenceforvridende, hvis vi gjorde det, siger borgmester Lene Hansen (S).
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.