Grøntsager er fremmede for os

Hver tredje dansker aner ikke, hvad grøntsagerne hedder - eller hvordan de bruges

Græskar kan bruges til suppe og meget andet her i efteråret. Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Græskar kan bruges til suppe og meget andet her i efteråret. Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

DANMARK: Det er høstsæson, og butikkernes grøntafdelinger bugner af selleri, fennikel og butternut squash. Men mange er usikre på, hvilke grøntsager, der hedder hvad - og ikke mindst, hvordan de bruges, skriver jp.dk.

Når der laves mad i danske hjem, er det derfor stadig tomater, agurker og salater, der hives frem fra grøntsagsskuffen i køleskabet. Det viser en undersøgelse fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Her angiver fire ud af 10 danskere, at de mangler ideer til opskrifter med andre grøntsager. Og op mod hver tredje dansker kender kun ganske få typer af grøntsager.

- Vi ved, at det er en stor udfordring for familierne at få tænkt nye grøntsager ind i måltidsplanlægningen, og derfor forsøger vi at inspirere med masser af opskrifter. Vi har altid fokus på forskellige grøntsager, urter og frugter - netop for at udvide danskernes grønne horisont, fortæller redaktør af Sæson, Pernille Bech, til jp.dk.

En del familier får et større kendskab til grøntsager ved at bestille en grøntsagskasse, hvor der følger opskrifter med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.