Groft tyvfiskeri i Mariager Fjord

Fem ulovlige garn spærrede totalt for ind- og udløb af Kastbjerg Å

De to lystfiskere tog dette billede af de fem garn, som de hev på land.

De to lystfiskere tog dette billede af de fem garn, som de hev på land.

MARIAGER FJORD: I den tid, vicefiskeriinspektør Claus Ville har været ansat i Fiskeriinspektorat Øst, har han aldrig oplevet noget så groft.

- Jo, måske var der en sag i Kolding for nogle år siden, siger han stadig noget oprørt over, hvad der skete ved udløbet af Kastbjerg onsdag aften og torsdag morgen.

Onsdag aften fandt to lystfiskere fem ulovlige garn, der i forlængelse af hinanden spærrede for ind- og udløb af Kastbjerg Å.

Ørrederne er i fuld gang med at vandre op i åen for at gyde, og med spærringen var der lagt op til en kæmpe stor og kulsort fangst af ørreder.

Manglende selvtægt

Lystfiskerne blev opmærksom på nogle små flamingoflåd i vandoverfladen, hev i den, og fik fat i den lange ende af hele fem garn, som de hev op på land.

Det viste sig, at der samlet var tale om et 235 meter langt net.

Da de to lystfiskerne faldt lidt til ro, kom de i tanker om, at de nok skulle have fat i Fiskerikontrollen.

- Det var lidt træls, at de ikke ringede til os med det samme, for med deres selvtægt, smuttede vores mulighed for at tage tyvfiskerne på fersk gerning, kommenterer Claus Ville.

Da garnene var hevet på land, tog fiskerikontrollørerne først ud torsdag morgen for at hente garnene og få et overblik over forbrydelsens omfang.

To mistænkte i kikkerten

- Mens vi er på kysten, bliver vi opmærksomme på en jolle med to fiskere, som sejler søgende rundt inde i fredningsbæltet, hvor de ulovlige garn blev fundet.

- Fiskerne bliver råbt an, og de forklarede, at de er i gang med at lede efter nogle ruser, som de har mistet tidligere. De kendte ikke noget til de ulovlige garn, fortæller Claus Ville.

- Jo, tak, det måtte vi jo vælge at tro på, men havde lystfiskerne ladet garnene være, så havde vi haft en mulighed for at tage tyvfiskerne på fersk gerning. I sådan et tilfælde, hvor vi får at vide, at et åløb ser ud til at være spærret, så rykker vi ud med det samme, forsikrer vicefiskeriinspektøren og tilføjer:

- Vi opnåede det vigtigste ved at få fjernet garnene. Det kan have katastrofale konsekvenser, når tyvfiskere udøver så groft et ulovligt fiskeri. Garnene spærrede for hele åen, så alle de ørreder, som i øjeblikket er på vej op i åen, vil blive fanget i garnene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dom i sagen om Løkken Sparekasse
Luk