Groth blæser i European Games-finale og tager OL-billet

Jonathan Groth er klar til finalen ved European Games efter 4-0 i sæt over Kou Lei og er dermed klar til OL.

Jonathan Groth er i finalen ved European Games efter en stensikker 4-0-sejr i semifinalen. Med finalepladsen i hus har Groth også sikret sig en billet til OL i 2020.

Jonathan Groth er i finalen ved European Games efter en stensikker 4-0-sejr i semifinalen. Med finalepladsen i hus har Groth også sikret sig en billet til OL i 2020.

MINSK:Bordtennisspilleren Jonathan Groth har sikret den anden danske medalje ved European Games i Minsk. Spørgsmålet er blot, om den bliver af guld eller sølv onsdag aften.

Således vandt han sin semifinale sikkert og er nu klar til finalen mod selveste Timo Boll fra Tyskland, der er Europas bedste og verdens nummer seks.

Og nok så vitalt. Groth sikrede sig samtidig en OL-billet til Tokyo næste år, som der følger med medaljerne i bordtennisturneringen.

Groth, der kan se frem til springe frem fra placeringen som nummer 33 i verden, vandt overbevisende sin semifinale med 4-0 i sæt over Kou Lei fra Ukraine. Cifrene lød 13-11, 11-5, 11-5, 12-10.

Første sæt blev tæt. Groth vandt de længste dueller, men kom alligevel siden bagud med sætbolde ved 9-10 og 10-11. I det sidste tilfælde vendte han sagerne på hovedet med to vindere og udnyttede selv sin første sætbold til 13-11.

Kou Lei begyndte at lave flere fejl og servede endda ind i sin egen bordkant, hvad medvirkede til tidlig dansk føring på 4-1 i andet sæt. Danskeren havde styr på begivenhederne og vekslede 6-4 til 10-4, inden han lukkede sættet 11-5.

Tredje sæt blev heller aldrig spændende. Groth bragte sig foran 7-2 og vandt 11-5 kort efter.

Da virkede Kou Lei lettere opgivende, men han fik nyt håb, da han gav sig selv en god start på fjerde sæt. Han kom foran 5-2, men Groth arbejde sig tilbage og udlignede til 8-8.

Det blev også 10-10, inden to ukrainske fejl betød dansk sejr, og så kunne Groth juble med sin lejr over en plads i finalen.

Guldkampen mod Boll begynder onsdag klokken 18 dansk tid. Danskeren har tidligere besejret tyskeren, men det har været i klubkampe, hvor der spilles bedst af fem sæt.

Groth har dog tidligere i turneringen vist, at han besejre stærke tyskere. Han slog Dimitrij Ovtcharov med 4-0 i sæt i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.