Groth jagter tysk skalp: Jeg var ude af turneringen

Jonathan Groth overlevede tre matchbolde for at blive klar til mødet med tysk stjerne i European Games.

Jonathan Groth måtte igennem syv sæt, før han havde slået briten Sam Walker.

Jonathan Groth måtte igennem syv sæt, før han havde slået briten Sam Walker.

MINSK:Danmarks bedste bordtennisspiller Jonathan Groth kommer på noget af en opgave, når han mandag aften spiller ottendedelsfinale i singleturneringen ved European Games mod tyskeren Dimitrij Ovtcharov.

Og der skulle et mindre mirakel til, før Groth var klar til opgøret mod turneringens forsvarende mester, der nu er nummer 12 i verden.

Groth, der selv rangerer som nummer 33, afværgede undervejs tre matchbolde, inden han i søndagens 16.-delsfinale havde nedkæmpet briten Sam Walker med cifrene 11-4, 4-11, 7-11, 11-5, 8-11, 14-12, 11-7.

- Det holdt hårdt. Jeg var allerede ude af turneringen. Han spillede godt og havde tre matchbolde, men jeg kæmpede til sidste bold, for han skulle ikke have noget gratis. Det gav pote til sidst, siger Jonathan Groth.

- Jeg havde en plan ved alle tre matchbolde og spillede rigtig godt på især den sidste. Da jeg vandt det sæt, gav det et mentalt overtag i det afgørende sæt. Men jeg manglede lige nogle procenter i mit spil.

Det får Groth brug for, hvis han skal besejre Dimitrij Ovtcharov i opgøret, der er programsat til klokken 18.00 dansk tid.

- Han er selvfølgelig storfavorit, og det bliver en utrolig hård kamp. Jeg har aldrig slået ham, men vi har spillet mange tætte kampe. Taktisk har jeg ramt ham meget godt, men jeg har været mest påvirket, når det er blevet tæt.

- Jeg skal ramme mit allerbedste niveau, og så håber jeg, at jeg kan presse ham og lidt til, lyder det fra Groth.

Landstræner Linus Mernsten tror i hvert fald på, at Groth kan tage den tyske skalp.

- Han har alle de ting i spillet, der skal til for at vinde kampen. Han skal bare tro på det, siger den svenske træner.

Groth er kommet til Minsk med ambitionen om at slutte blandt de tre bedste. Ud over en medalje vil det indbringe en OL-billet til Tokyo i 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk