Groth taber finale til tysker: Får sølv og OL-billet

Jonathan Groth førte 2-1 i sæt, men tabte til Timo Boll i European Games-finale. Groth får sølv og OL-billet.

Jonathan Groth måtte se sig slået trods en stærk indsats mod tyske Timo Boll.

Jonathan Groth måtte se sig slået trods en stærk indsats mod tyske Timo Boll.

MINSK:Bordtennisspilleren Jonathan Groth snusede til guld ved European Games i Minsk, men må finde glæde i en sølvmedalje og en OL-billet som bonus.

I onsdagens finale leverede han stort anlagt spil og førte endda med 2-1 i sæt, men til sidst måtte han acceptere et nederlag til Europas bedste og verdens nummer seks, tyske Timo Boll.

Efter en kamp på højt niveau tabte Groth med 2-4 i sæt og cifrene 11-6, 10-12, 14-12, 9-11, 6-11, 4-11.

Allerede ved at vinde semifinalen tidligere onsdag sikrede Groth sig pladsen ved næste års OL i Tokyo, som alle medaljevindere får i singlerækken, så danskeren kunne spille frit i jagten på guldet.

Det gav Groth en stærk start på opgøret. Han tvang tyskeren til flere fejl i indledningen. Det skabte forspring på 6-3 og 8-4. Boll reducerede til 6-8, men fokuseret nappede Groth sættet 11-6 ved at vinde de tre næste bolde.

Andet sæt begyndte lige, men fra 3-3 trådte Groth i karakter. Først vandt han en lang duel til føring 4-3, og han fulgte op med en sublim vinder til 6-3. Dernæst mestrede han spillet helt oppe ved nettet og øgede til 7-3.

Det blev også 9-4, og det trak op til et sikkert dansk sæt. Men Boll ville det anderledes. Han tog seks point på stribe til 10-9 og udnyttede siden den anden sætbold til sejr 12-10.

Så lignede det en svær mental rejse for Groth, men han var klar til at bestige opgaven i et tredje sæt, der blev en gyser.

Groth skaffede sig sætbolde ved 10-9 og 11-10 på fremragende bolde, men Boll afværgede og missede selv en sætbold ved 12-11.

Nu peakede kampen spillemæssigt, og derfor var det endnu mere imponerende, at Groth vandt de tre næste bolde og tog sættet 14-12.

Boll kom bedst ud til fjerde sæt, og det trak op til udligning i sæt, da han førte 8-5. Men Groth trak sig op på 8-8. Det blev også 9-9, inden Boll forpagtede heldet på sin første sætbold og vandt 11-9 på en netruller.

I femte sæt fightede Groth sig med til 6-6, men så tog Boll over og vandt fem bolde på stribe og sættet 11-6, og så var der langt til dansk guld.

Boll var da heller ikke til at stoppe. Han bragte sig på 5-1 og 8-3 i sjette sæt. Kort efter udnyttede han den første matchbold på en fornem vinder.

Men Groth skaffede dog Danmark den anden medalje ved European Games. Fra torsdag deltager han i holdturneringen sammen med Anders Lind og Tobias Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.