Grov vold og vidnetrusler: Tvillingesøstre for retten

To tvillingesøstre og den enes kæreste var fredag for Retten i Aalborg.

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En 32-årig kvinde og en 20-årig mand var ved Retten i Aalborg tiltalt for grov vold, da de ifølge anklageskriftet i september 2017 på en adresse i Ulsted havde slået en fælles bekendt - en mand i 40’erne - med en golfkølle og stukket ham med kniv i højre hånd og i venstre øjenbryn, samt holdt ham fast, mens der blev kastet en støvsugerstang efter ham.

Men sådan skulle det ikke gå. Begge de to tiltalte og deres bekendte har et stofmisbrug, og var meget vævende i deres forklaringer.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Jette Rubien.

Selv forklarede den 20-årige, at han skyldte den bekendte penge, og at den bekendte bliver meget hidsig, når han tager en bestemt slags piller. Det førte til, at de to kom op at slås.

Kæresten til den 20-årige, en 32-årig kvinde, forklarede, at hun ikke holdt deres bekendte fast, men at hun prøvede at gå imellem dem for at stoppe slåskampen.

Kæresteparret var også tiltalt for et tyveri fra en blomsterudstilling, som de har forklaret, at de gjorde for at skaffe penge til deres misbrug.

Ved retssagen var også den 32-årige kvindes tvillingesøster. Hun var tiltalt for at have truet et vidne til det overfald hendes søster var tiltalt for og for et tyveri. Tvillingesøsteren har også et stofmisbrug, som hun forsøgte at skaffe penge til.

Den 32-årige blev frifundet for grov vold, men blev dømt for tyveriet, og for det fik hun en bøde på 1.500 kroner - hun modtog dommen.

Tvillingesøsteren havde nægtet at lade sig mentalundersøge af kriminalforsorgen og mødte heller ikke op i retten. Hun blev dømt for trussel af vidne, tyveri samt at være i besiddelse af kokain og skunk. Tvillingesøsteren fik en dom på 40 dages ubetinget fængsel, og hun har udbedt sig betænkningstid.

Den 20-årige mand blev også frifundet for grov vold, men blev idømt 3 måneders fængsel for tyveri og besiddelse af amfetamin.