Grov vold skal nu for retten

Tre yngre mænds voldsomme overfald på 42-årig mand skal bedømmes i dag

Tre mænd er tiltalt i den grove voldssag. Modelfoto

Tre mænd er tiltalt i den grove voldssag. Modelfoto

HURUP:Tre yngre mænd har siddet varetægtsfængslet siden 31. december sigtet for et brutalt overfald dagen før på en 42-årig mand.

Overfaldet skete klokken tre om morgenen 30. december på Bredgade og de tre mænd, som i dag er henholdsvis 19 og 18 år, havde mødt den 42-årige på et værtshus i nærheden, og her var der åbenbart blevet så megen uoverensstemmelse mellem de fire, at den 42-årige skulle overfaldes, efter han havde forladt værtshuset.
I lang tid var der usikkerhed om, hvorvidt den 42-årige overlevede, men selv om han i dag er udskrevet, medførte overfaldet så voldsomme skader, at han har fået varige fysiske og psykiske mén.
I første omgang var overfaldet så voldsomt, at det var meningen, at skyld og straf skulle vurderes i en nævningesag, da strafferammen giver plads op til 10 års fængsel.
Men både forsvarer og anklager er undervejs blevet enige om, at den kan gennemføres som en domsmandssag, som tirsdag skal gennemføres ved retten i Holstebro. Normalt kan domsmandssager kun give op til fire års fængsel.
Retten har afsat tirsdag i denne uge og en dag mere i næste uge, hvis sagen ikke bliver færdig.
Både grundlovsforhør og fristforlængelserne har været holdt for lukkede døre, så indtil nu har offentligheden ikke haft mulighed for at høre de tre fængsledes udlægning af, hvad der skete og hvorfor.
På grund af den 42-åriges hjerneskader er det uvist, om han kan bidrage til, hvorfor han blev overfaldet, skriver Thisted Dagblad.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.