Grove anklager mod Solhaven

Ifølge anklageskrift vidste Solhaven alt om mishandling og trusler

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Anklagerne mod 12 nu tidligere ansatte på opholdsstedet Solhaven i Farsø indeholder i alt 66 tiltaleforhold, som spænder over mishandling, ulovlig tvang, trusler mod vidner og hærværk.

I 28 af forholdene er der rejst tiltale mod to eller flere af de 12 ansatte.

Ifølge det 27 sider lange anklageskrift, som Nordjyllands Politi offentliggjorde tirsdag, er der i alt 54 tiltaler om mishandling, som blandt andet drejer sig om knytnæveslag og spark, der i flere tilfælde har ført til bevidstløshed, samt to tilfælde, hvor en af de anbragte unge er blevet skubbet ned ad en trappe.

Truet til tavshed

Tiltalerne om ulovlig tvang drejer sig om i alt 11 tilfælde, hvor flere af de unge blandt andet er blevet tvunget til at tage tøjet af og sidde eller stå i ubekvemme stillinger i flere timer.

I anklageskriftet er der også to tilfælde af trusler mod vidne. I det ene tilfælde er en af de unge blevet truet til ikke at anmelde den vold, han angiveligt skulle have været udsat for.

I det andet tilfælde er en af de unge ifølge anklageskriftet blevet truet til at trække en politianmeldelse om overgreb begået af personalet på Solhaven tilbage.

Nægter sig skyldige

Overgrebene har fundet sted i perioden fra august 2005 til september 2011.

Ifølge anklageskriftet har Solhavens personale i adskillige tilfælde undladt at indgive retvisende indberetninger om magtanvendelsen til myndighederne, og derfor kunne overgrebene fortsætte uhindret.

Ifølge advokat Jens Saabo, der repræsenterer to af de tiltalte, nægter alle 12 tiltalte sig skyldige i anklagerne.

Retten i Aalborg har nedlagt navneforbud i sagen.

Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for retten