Grovvarekoncerns omsætning visnede mindre end frygtet i tørken

Sommerens varme vejr har ikke gjort så store skader som frygtet på DLG, siger direktør Kristian Hundebøll.

Et hårdt år for landbruget kan aflæses i DLG's regnskab for 2018. (arkivfoto)

Et hårdt år for landbruget kan aflæses i DLG's regnskab for 2018. (arkivfoto)

KØBENHAVN:Sommerens varme vejr har gjort ondt på milliardkoncernen DLG, der sælger grovvarer som foder og vitaminer til landmænd. Men det gjorde ikke så ondt, som det var frygtet, da tørken stod på.

Det siger direktør Kristian Hundebøll til det helårsregnskab, som DLG har præsenteret onsdag.

- På samtlige hovedmarkeder blev vi ramt af en varm og langstrakt tør periode, der gav en historisk lille høst, siger han.

- Det har haft en negativ påvirkning af vores driftsresultat på 17 procent inden for vores Agribusiness-forretning i forhold til 2017.

- Det er derfor positivt, at vores resultat ikke blev så negativt påvirket, som det så ud under og lige efter høsten.

Milliardkoncernen havde i 2017 en omsætning på 49,1 milliarder kroner. Det resultat kunne DLG ikke gentage sidste år. Her blev omsætningen på 48,9 milliarder kroner.

Koncernen har efter skat tjent 401 millioner kroner, og DLG har i den forbindelse smidt 400.000 kroner ned i koncernens pengetank.

DLG stod oprindelig for Dansk Landbrugs Grovvareselskab og er en fusion af flere indkøbsforeninger i landbruget. Traditionen med fælles indkøb begyndte allerede i slutningen af 1800-tallet.

Trods et hårdt 2018 forventer Kristian Hundebøll, at DLG i år er tilbage på rekordsporet.

- Vi vil stadig se en mindre negativ effekt af høsten 2018 i første halvår af 2019, især på det tyske marked, siger han.

- Men med en kombination af løbende omkostningstilpasninger og fortsat indtjeningsfremgang inden for mange af vores forretningsområder i hele koncernen forventer vi et resultatniveau i 2019 på samme niveau med rekordåret 2017.

/ritzau/

Se DLGs pressemeddelelse om årsregnskabet for 2018