EMNER

Grundlovsfest med to V-talere

Sparsomt fremmøde ved Grundlovsmøde på Dannerhøj

De to talere ved grundlovsmødet på Dannerhøj foran den festligt udsmykkede talerstol. Fra venstre/Venstre: Mogens Brag (Frederikshavn-kredsen) og Anders Broholm (Brønderslev-kredsen). Foto: Ole Torp

De to talere ved grundlovsmødet på Dannerhøj foran den festligt udsmykkede talerstol. Fra venstre/Venstre: Mogens Brag (Frederikshavn-kredsen) og Anders Broholm (Brønderslev-kredsen). Foto: Ole Torp

VENDSYSSEL:Om det sparsomme fremmøde ved dette års grundlovsmøde på Dannerhøj - 37 deltagere - alle inklusiv - skyldtes de aktuelle begivenheder i Venstre skal være usagt. Men at de fik en fremtrædende plads i talerne på mødet er helt sikkert.

Sæby-kredsen, som tidligere har stået for arrangementet, er blevet delt, og derfor var det såvel Frederikshavns-kredsen som Brønderslev-kredsen, som havde indbudt til dette års grundlovsmøde i partiet Venstre.

Brønderslev-kredsens folketingskandidat, Anders Broholm, startede sin tale med at sige, at Grundloven definerer fællesskabet Danmark. Han kom også selv med en definition på det at være liberal:

- Det er at ville et fællesskab for alle, der vil. Venstre vil et sådant fællesskab. Målet som politiker er ikke udelukkende at blive valgt. Det rigtige mål er at ville gøre en forskel.

I disse betragtninger fik han indflettet en kommentar til de aktuelle begivenheder:

- Nu er der fundet et kompromis, og tirsdagens begivenheder kan måske være starten på en ny vej for Venstre.

Frederikshavn-kredsens folketingskandidat, Mogens Brag, indledte med at prise Dannerhøjmøderne og de personer, som gennem tiden har holdt traditionen i live helt tilbage fra navngivningen af stedet ved kongelig bevilling i 1852. Så stillede han spørgsmålet:

- Den storm, som vores formand har været ude i, er den medieskabt eller selvforskyldt? Han svarede selv herpå og sagde, at det ikke er nogen tilfældighed, at den slags kommer frem netop op til et valg.

- Medierne bør indlede en større selvransagelse. Her er sandhedsværdien veget for underholdningen.

Men han påpegede også, at der er en anden årsag, og den skal findes internt i partiet.

- Fremover må mådehold, ordholdenhed og ordentlighed være mantraet for Venstre.

Slutteligt fremsatte han et ønske om, at politikere valgt til Folketinget i Nordjylland kunne arbejde på tværs af politiske skel for at gavne landsdelen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.