Læsø

Grundstødt skib forsøges trukket fri

Fragtskib ved Læsø undersøgt af dykkere, og der er nikket ja til bjærgningsplan, som sættes i værk mandag formiddag

Miljøskib overvåger grundstødt fragtskib Foto: Scanpix/Mads Nissen

Miljøskib overvåger grundstødt fragtskib Foto: Scanpix/Mads Nissen

LÆSØ:Et bjærgningsselskab forsøger mandag formiddag at få trukket det grundstødte fragtskib ”Hakata Queen” fri af den revle syd for Læsø, hvor skibet har ligget fast siden natten til fredag.

Det oplyser vagthavende hos Maritime Assistance Service, der hører under Værnsfælles Forsvarskommandos Operationsstab, og hvis primære opgave er at varetage kommunikationen mellem Danmark, skibsføreren på et skib, der har behov for assistance, og andre aktører i den maritime verden.

I løbet af weekenden blev skibet undersøgt af dykkere for skader, og der blev udarbejdet en bjærgningsplan, som både rederi og Maritime Assistance Service har nikket ja til.

- Man vil forsøge at flytte noget ballast - mestendels olie - over i nogle andre tanke på skibet, samtidig med at der pumpes luft ind i andre tanke for om muligt at hæve skibet af revlen, så det kan blive trukket fri af et bjærgningsfartøj, forklarer vagthavende hos Maritime Assistance Service.

Han forventer, at forsøget bliver gjort, så skibet - hvis bjærgningen lykkes - kan sejle videre over middag mandag.

Det 200 meter lange grundstødte skib, der sejler under Panamaflag, var angiveligt på vej fra Argentina til Polen lastet med sojabønner, da det stødte på grund syd for Læsø.

Operationerne i forbindelse med bjærgningsforsøget overvåges af miljøskibet Mette Miljø, der har været ved det grundstødte skib siden grundstødningen natten til fredag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst