Grungerockens gudfar indtager Roskilde

Neil Young optræder fredag aften på Roskilde Festivals Orange Scene som et af festivalens store hovednavne.

Recording artist Young poses for a portrait while promoting his upcoming album Foto: Reuters/Mario Anzuoni

Recording artist Young poses for a portrait while promoting his upcoming album Foto: Reuters/Mario Anzuoni

Roskilde Festival får fredag besøg af en sand rocklegende.

Navnet på legenden er Neil Young, der i selskab med backupbandet Promise of The Real skal leve op til tidligere topnavne på festivalen som Paul McCartney, The Rolling Stones, Bruce Springsteen og Stevie Wonder.

Den 70-årige rockstjerne, der også går under navne som Onkel Neil, Forever Young og grungerockens gudfar, har en 50 år lang karriere bag sig. Han ramte for første gang den amerikanske hitliste i 1972 med "Harvest", der var hans fjerde album.

Siden har han udgivet 36 studiealbum og står bag numre som "Rockin' in the Free World", "Cinnamon Girl" og "Down by the River". Derudover har han været i bands som Buffalo Springfield og Crosby, Stills, Nash & Young.

Senest fik Roskildes festivalgæster fornøjelsen af canadieren i 2008, men han har også gæstet festivalen tre gange før det. Blandt andet stod han på Orange Scene i 2001, hvor han gav de mange festivalgæster lidt af en oplevelse.

Her nød han tilsyneladende så meget at stå på den store scene, at han spillede i tre timer i stedet for halvanden time, som koncerten var sat til at vare. Derfor måtte Sort Sol, der skulle gå på efterfølgende, pænt vente, til rockmesteren var færdig.

Sidste sommer kunne han heller ikke få sig selv af scenen, da han gav koncert i Detroit i USA. Her fyrede han to ekstranumre af, men denne gang gav det bagslag for musikeren.

Han endte nemlig med en bøde på godt 70.000 dollar for at overtræde de strenge regler for, hvor længe man må spille på spillestedet, der ligger tæt på bebyggede områder.

Når Neil Young fredag klokken 21 går på scenen på Roskilde Festival, har han dog fået lov til at spille i cirka tre timer. Så der burde være masser af tid til, at den garvede rockmusiker kan spille en lang liste af sin mange numre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst