Gruppespil skal hjælpe FCK mod ny storhed

Oven på sidste sæsons skuffelser er FC København kommet godt i gang med den nye. Nu skal Ståle Solbakkens hold rykke sig yderligere i Europa Leagues gruppespil.

Der var FC København-holdet, der i 2006 kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet for første gang og besejrede Manchester United. Fire sæsoner senere var der truppen, der nåede CL-ottendedelsfinalen.

Og for to sæsoner siden samlede træner Ståle Solbakken et hold, der igen nåede Champions League og satte konkurrenterne til vægs i Superligaen.

Nu har FCK igen sat kursen mod storhed efter en elendig sæson. Om klubben kan ramme en ny europæisk glansperiode, kan man måske hente svaret på i Europa League-gruppespillet, der begynder torsdag.

Den nytilkomne forsvarsstyrmand Andreas Bjelland ser spændende perspektiver.

- Potentialet ser fornuftigt ud. Truppen har en god blanding af unge, sultne spillere og ældre, rutinerede spillere, som kan hjælpe og guide. Det er en god konstellation, siger Bjelland.

FCK har lagt sig i spidsen for Superligaen og imponerede med den samlede sejr over italienske Atalanta, der banede vejen til Europa League-gruppespillet.

Men Bjelland vurderer, at holdet kan rykke sig yderligere. I den kontekst finder han det vitalt, at holdet testes på den internationale scene, hvor Zenit, Bordeaux og Slavia Prag er modstanderne.

- Der er altid plads til forbedring og udvikling på et hold. Der er kommet nye spillere til, inklusive mig selv, der skal finde sig helt til rette, og jeg synes, at vi bliver bedre og bedre for hver kamp.

- Jo flere kampe vi får på højeste niveau som dem mod Atalanta, jo mere rykker vi os som gruppe, vurderer Bjelland.

Solbakken har stået i spidsen for FCK i de tre succesperioder, der er beskrevet i indledningen. Han er påpasselig med at vurdere, hvor man kan sætte overliggeren for den aktuelle trup.

- Det er svært at sige, men potentialet er der, hvis vi kan holde på spillerne. Men det er sværere og sværere at holde sammen på en trup, fordi der er større gennemtræk i transfervinduerne, siger Solbakken.

I første omgang fokuserer han på holdets muligheder i efterårets gruppespil, der indledes torsdag klokken 21 i Parken mod gruppefavoritten Zenit.

- Vi skal undgå skader, men så mener jeg også, at vi har alle muligheder for at hænge på og blive nummer to i gruppen. Med lidt lodtrækningsheld eller seedning kan vi også komme endnu længere.

- Jeg tror, at det bliver en gruppe med mange hjemmesejre. Det bliver afgjort på små marginaler. Præsterer vi godt og ryger ud, kan det være helt fint, men præsterer vi dårligt og ryger ud, er det en anden sag, siger Solbakken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.