Grydeklar arbejdskraft til kantinesektoren

Man tager en ledig og tilsætter lidt viden om kost, økonomi og ernæring - og krydrer med et praktikophold.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pia Thomsen, Hirtshals, har brugt EUC-forløbet som en form for arbejdsprøvning, men kunne på sigt godt tænke sig at arbejde i en skolekantine.FOTO: KURT BERING

Sådan lyder opskriften i kort form for de otte kvinder, der i dag afslutter et kombineret undervisnings- og praktikforløb på 17 uger om skolemad på EUC Nord. - De er blevet opkvalificeret til at lave ernæringsrigtig og sund kost til børn og unge, fortæller EUC-lærer Cathrine Viviano. - Der er jo ældre medarbejder, der stopper i skolernes kantiner på grund af alder - og så er der flere og flere, som får en kantine. Det er eksempelvis ikke så lang tid siden, at Vrå Skole åbnede en, tilføjer hun. Samtidig kan der også være brug for afløsere i skolernes kantiner i forbindelse med sygdom eller når det faste personale eksempelvis skal på efteruddannelse, påpeger EUC-læreren om jobmulighederne for de otte kursister. thomas.nielsen@nordjyske.dk