Gryntedronning bakker op om mere tennisro

Den russiske tennisspiller Maria Sharapova mener, det er en god idé at få bekæmpet hyl og skrig på banen.

Gryntedronning bakker op om mere tennisro

Maria Sharapova er kendt som en af de værste til at grynte og hyle på tennisbanen. Men den russiske verdensstjerne støtter idéen om at få dæmpet gemytterne i fremtiden.

Tennissportens moderorgan WTA har planer om at lade dommerne få et håndholdt apparat, som kan måle larmen på banen.

- Det er i bund og grund det rigtige af Touren at gøre, siger Sharapova til nyhedsbureauet Reuters.

Når Sharapova larmer højest på banen - hendes rekord i en måling er 101 decibel - så svarer det til en motorsav eller et lyntog.

- Jeg begyndte at grynte, så langt tilbage jeg kan huske. Jeg har set videoer af mig selv, og jeg har hvinet i lang tid.

- Ingen har fortalt mig, at jeg skulle gøre det i Rusland eller Florida. Det er bare en naturlig vane, siger russeren.

WTA ønsker at få volumen ned efter pres fra tilskuere, tv-producere og flere af tennissportens mindre larmende konkurrenter, heriblandt Caroline Wozniacki.

Allerede i en ung alder gælder det om at få uddannet spillerne til at larme mindre ved hjælp af en bedre vejrtrækningsteknik.

- Når man begynder på noget i en ung alder og fortsætter med det, så bliver det til en vane, hvad enten man hviner eller ej, siger Sharapova.

Hun sammenligner grynteriet med et slag eller et greb om ketsjeren, som ingen kan bede hende om at fjerne i så sen en alder.

- WTA har lavet en plan. Det er den smarte måde at gøre det på i stedet for at gribe ind midt i en karriere og tage et greb eller et forhåndsslag fra en, forklarer Sharapova.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.