Guardiola: Cruyff hjalp mig til at forstå fodbold

Bayern München-træneren tænker af og til, hvad Johan Cruyff ville gøre i en given situation.

File photo of Cruyff directing during a pre-season friendly testimonial match Foto: Reuters/Toby Melville

File photo of Cruyff directing during a pre-season friendly testimonial match Foto: Reuters/Toby Melville

Bayern Münchens træner, Pep Guardiola, er kendt som en af tidens største trænerkapaciteter. Det er i høj grad nu afdøde Johan Cruyffs fortjeneste.

Det fortæller spanieren, der var en af de bærende kræfter på Cruyffs succesrige Barcelona-hold i den første del af 1990'erne.

- Jeg vidste intet om fodbold, før jeg lærte Cruyff at kende. Han beskyttede mig i starten af min karriere som fodboldspiller. Han lærte mig, hvordan jeg skulle opføre mig, og hvordan jeg skulle holde afstand til medierne.

- Cruyff hjalp mig til at forstå fodbold. Han opfordrede mig til at stole på mit instinkt. Han har givet mig meget, siger Guardiola til radiostationen Rac1.

Guardiola har ligesom Cruyff både haft succes i Barcelona som spiller og træner. Han sender ofte sin læremester en tanke, når kampene spidser til.

Senest da det suveræne tyske mesterhold var på kanten af exit i ottendedelsfinalen i Champions League tidligere i marts.

- Nogle gange spørger jeg mig selv: "Hvad ville Johan gøre nu?" Det skete mod Juventus, hvor jeg allerede havde løkken om halsen, men vi endte med at vinde, siger Guardiola.

Med Cruyff som træner var han med til at vinde det spanske mesterskab fire år på stribe fra 1990-91 til 1993-94.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.