Guds ord på engelsk

De mange tilflyttere får nu også mulighed for at høre bibelske tekster ved gudstjeneste på fremmedsprog

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Johs Kühle er kendt for sin lidt utraditionelle tilgang til mennesker. Her er han på besøg i varmestuen, og nu inviterer Abildgård Kirke altså også alle, der taler ”udenlandsk”, ind til gudstjeneste. Arkivfoto: Bent Jakobsen

FREDERIKSHAVN:Når man torsdag aften, den 9. oktober kommer til Abildgård Kirke, vil man blive budt velkommen på fremmed sprog og kunne deltage i en gudstjeneste, hvor der både tales engelsk og forskellige andre tungemål.

Musikken vil blive spillet af deltagere og salmerne vil have international karakter.

Der er i den seneste tid flyttet mange til Frederikshavn fra forskellige lande. Nogle har fået arbejde og bor her sammen med deres familie. Andre opholder sig midlertidigt på asylcentrene, indtil deres sag er blevet afgjort. Mange af byens nye beboere er kristne og vil derfor gerne deltage i gudstjenester ligesom i det land, de kom fra.

- Alle er de velkomne i Folkekirken om søndagen, men for mange er en dansk gudstjeneste ikke så let at forstå. Derfor har man i Abildgård besluttet sig for at afholde internationale gudstjenester måske en gang om måneden med engelsk som hovedsprog og med mulighed for at læse tekster fra bibelen på både, arabisk, tysk, fransk, persisk eller andre relevante sprog, fortæller sognepræst Johs Kühle.

Den første gudstjeneste holdes altså torsdag aften kl. 19,30. I november bliver det mandag den 10. november.

Alle er velkomne til disse arrangementer, også selvom man er ganske almindelig dansker. Og efter gudstjenesten er der mulighed for at møde hinanden over en kop kirkekaffe og her måske lære hinanden at kende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden