Morsø

Gudtjeneste i det fri ved Dragstrup

Den årlige sommergudstjeneste holdes 4. august

En årlig sommergudstjeneste i det fri er en tradition i Dragstrup.Arkivfoto: Poul Erik Bilstrup

En årlig sommergudstjeneste i det fri er en tradition i Dragstrup.Arkivfoto: Poul Erik Bilstrup

DRAGSTRUP:En årlig sommergudstjeneste i det fri er en tradition i Dragstrup.

Tirsdag aften 4. august klokken 19 finder gudstjenesten sted igen, og dermed holdes der liv rækker af friluftsgudstjenester, lyder det fra Anders Holmgaard, formand for Frøslev, Mollerup, Outrup, Dragstrup Menighedsråd.

- En årlig sommergudstjeneste i det fri er en tradition i Dragstrup fra før kirkeværge Peder Bunk kom i menighedsrådet. Det er altså mindst 15 år siden, og han mindes, hvordan man i starten slæbte et klaver ud på græsset ved helligkilden mellem skoven og kirkegårdsdiget, fortæller han og tilføjer:

- Senere blev der spillet trompet til salmerne, men så blev musikken lagt i hænderne på en gruppe med seks harmonikaer, der spiller både til salmerne og som underholdning, mens kaffen og den lune kringle nydes i det fri.

Tirsdag bliver gudstjenesten med et simpelt alterbord og de bænke, der står forskellige steder på kirkegården - suppleret med de klapstole, folk selv medbringer.

- Både turister og fastboende plejer at nyde denne tradition sammen, og da sognepræsten har ferie, bliver gudstjenesten forrettet af Bent Friis. Han var sognepræst i Sønderho på Fanø, indtil han i 1903 blev pensioneret og flyttede til Vester Jølby. I fem år var han kirkesanger i Dragstrup, så han kender forholdene i og omkring kirken godt, lyder det fra Anders Holmgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst