Guld-Harald: Cornelius mangler en del endnu

Den tidligere landsholdsangriber Harald Nielsen har nærstuderet FC Københavns nye 19-årige angrebskomet.

Guld-Harald: Cornelius mangler en del endnu

FC Københavns angriber Andreas Cornelius har leveret et stort gennembrud i dette efterår med masser af mål og debut på landsholdet.

Men den 19-årige komet har fortsat meget at lære, mener den tidligere landsholdsangriber Harald Nielsen, også kendt som Guld-Harald.

- Jeg ser store muligheder, hvis han kommer til en italiensk eller spansk klub, hvor han kan udvikle sin hurtighed, præcision og teknik, siger Harald Nielsen i et interview med Horsens Folkeblad.

- Han kan også udvikle sin behandling af bolden i de snævre områder og lære lidt om at være mere hurtigt tænkende og snu i sit spil.

Harald Nielsen har studeret Andreas Cornelius indgående og lovpriser angriberens springkraft og skudstyrke.

- Hans svagheder er at modtage bolden med benene i feltet, hvor han er presset. Der smutter stadig for mange bolde fra ham, og når han er i løb med bolden, mangler han følelse i foden.

- Han har også svært ved at glide af på en modstander for at komme fri. Her vælger han kropskontakten. Og så mangler han smidighed. Han har problemer med at sparke fra alle vinkler, lyder det fra Harald Nielsen.

Den 70-årige fodboldlegende spillede en stor del af sin egen karriere i Italien, hvor han i flere sæsoner var topscorer for Bologna. Efter karrierestoppet var Guld-Harald i 1970'erne med til at indføre professionel fodbold i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst