Guldfest udsat - Aalborg Pirates tabte

Herning stjal showet foran 5000 tilskuere i Gigantium

Claus Jensen
Foto: Michael KochPirates vs Herning
Aalborg Pirates 20. april 2018 21:37 - Opdateret 21. april 2018 10:40

ISHOCKEY: Alt var fredag lagt til rette for den store guldfest - efter 37 års venten på gyldent metal til aalborgensisk ishockey, men sådan blev det ikke i Gigantiums Cool East Arena.

5000 feststemte tilskuere måtte se Herning Blue Fox vinde over Aalborg Pirates og dermed fremtvinge en femte finalekamp søndag i det midtjyske.

En mareridtsagtig anden periode med tre midtjyske scoringer blev det, der udsatte guldfesten. I hvert fald for en stund. Søndag gælder det finale nummer frem i Herning.

Allerede i kampens første sekunder var Aalborg Pirates tæt på at forære Herning en drømmestart. Der var ikke styr på organisationen, så Marlo Koponen fik fri passage på kanten. En vågen Tadeas Galansky klarede dog ærterne.

Åbningen på kampen var særdeles jævnbyrdig, og det var tydeligt, at gæsterne fra Herning Blue Fox var opsatte på at presse det sidste ud af citronen og forlænge finaleserien.

Claus Jensen
Foto: Michael KochPirates vs Herning

Højbjerg uden marginaler

Som første periode skred frem fik Aalborg Pirates tiltvunget sig et overtag - båret frem af et ekstatisk publikum. Pucken dansede i flere omgange foran Simon Nielsen i Herning-målet, men ind ville den ikke. Især Martin Højbjerg var uheldig.

Anden periode startede med en stor dobbeltchance til Højbjerg-tvillingerne, men i den modsatte ende brændte det også på.

Seks minutter inde i anden periode var Hernings Mathias Mølgaard alene igennem, og selv om Galansky i målet reddede, kostede det også en udvisning til Pierre-Oliver Morin for slashing.

Claus Jensen
Foto: Michael KochPirates vs Herning

Ondt blev til værre

I undertal var Pirates tæt på at score på en kontra. Men efter en faceoff stod Lasse Lassen klar med et slangehug og bragte gæsterne foran - for første gang overhovedet i en kamp i finaleserien. Så blev der pludselig meget stille. Og ondt blev til værre, da Anders Poulsen med et trækskud fandt det ene målhjørne og fik måltavlen til at vise 0-2.

Nu smeltede det hele sammen. Ellers bundsolide Tadeas Galansky skulle samle en relativ ufarlig puck op, men målmanden droppede grumt. 3-0 til Herning godt midtvejs i kampen, og det lignede en afgørelse.

Claus Jensen
Foto: Michael KochPirates vs Herning

Timeout og nyt håb

Pirates-træner Brandon Reid så ingen anden udvej end at tage en timeout og samle tropperne. Det lykkedes fornuftigt, og Kirill Kabanov fik reduceret mod slutningen af anden periode. Russeren afsluttede en omstilling med at trække et skud op i det korte hjørne - helt utagelig for Simon Nielsen.

Men bagud 1-3 skulle der en kraftpræstation af en anden verden til i tredje periode for at fuldende comebacket. Martin Højbjerg fik en tidlig gylden tidlig chance for at reducere yderligere, da pucken lå løs foran Herning-målet, men Aalborg-forwarden fik ikke et ordentlig træf.

Claus Jensen
Foto: Michael KochPirates vs Herning

Ny reducering i powerplay

Næste store mulighed tilfaldt fjerdekædens Tobias Ladehoff, der helt fri forsøgte at sætte baghånden op. Hen trak dog en udvisning, og her slog Oliver Hinse til med et bragende trækskud til 2-3-reducering med godt 14 minutter igen på uret.

Nu havde Aalborg Pirates for alvor momentum, og Herning havde nok at gøre med at forsvare. Med fem minutter tilbage, følte midtjydernes træner, Petri Skriko, sig tvunget til at tage en timeout for at få samling på tropperne.

Med godt et minut tilbage tog aalborgenserne målmand Galansky ud og satsede hele butikken på udligningen. Man lykkes også med at belejre Hernings zone, men det sidste touch var ikke præcist nok, og så løb tiden ud.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...