Guldfirer slået af New Zealand: Skidt start koster dyrt

En kikset start gjorde det næsten umuligt for Guldfireren at indhente New Zealand ved World Cuppen i Luzern.

Guldfirer slået af New Zealand: Skidt start koster dyrt

New Zealand vandt søndag den samlede World Cup med den tredje sejr af tre mulige i letvægtsfirernes World Cup.

Den danske Guldfirer måtte ved søndagens regatta i Luzern nøjes med andenpladsen efter newzealandsk føring fra start til slut.

Kasper Winther Jørgensen, der udgør en fjerdedel af Guldfirerens besætning, har et bud på, hvorfor det endte med en newzealandsk sejr på næsten to sekunder.

- Vi får en dårlig start i finalen, hvor vi går skævt og ikke fanger vandet ordentligt, fordi vi ikke ror ens, siger Kasper Winther Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Vi ved, vi kan ro lige så stærkt som New Zealand, selvom de leverer en flot præstation i dag.

- Vi plejer at komme hurtigt fra start og i front med en spids, og hvis vi ikke have fået den dårlige start, tror jeg, vi havde været tættere på, men om vi kunne slå dem, ved jeg ikke, siger danskeren, der for et år siden var med til at sikre Danmark bronze ved OL i London.

- Vi roede med det vi har, og vi ror ikke hurtigere lige nu.

- Når vi bliver trætte fra 1000 meter og til mål, falder vi lidt fra hinanden teknisk, så det skal vi hjem og træne på. Vi skal være mere skarpe og have flere gode tag, og så går vi også hurtigere, siger Kasper Winther Jørgensen.

Guldfireren, der også består af Jacob Søgaard, Jacob Barsøe og Morten Jørgensen, blev med andenpladsen nummer to i den samlede World Cup.

Det blev også til en andenplads for tre uger siden i Eton Dorney, mens de danske europamestre ikke deltog i sæsonens første World Cup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.