Guldfirer tager til EM trods afbud: Tiltro til reserve

Guldfireren tager til EM i roning til trods for, at den rutinerede Morten Jørgensen må blive hjemme.

Danmarks guldfirer tager til EM i roning i Poznan, selv om bådens mest rutinerede, Morten Jørgensen, må blive hjemme.

Det oplyser roforbundet i en pressemeddelelse.

Morten Jørgensen lider ifølge roforbundet af konsekvenserne af overtræning, og man har valgt, at han ikke skal deltage. Det gav tvivl om, hvorvidt båden overhovedet skulle til Polen og forsvare de seneste to års EM-guld, men nu har man fundet en erstatning.

Som et forsøg valgte landstræner Bent Fransson og sportschef Lars Christensen at erstatte Morten Jørgensen med Jens Vilhelmsen.

Det har givet testresultater, som er så positive, at båden alligevel stiller op ved EM.

- Vi ville ikke tage derned, hvis vi ikke troede på, at vi kan lave et flot resultat. Forhåbentlig kan vi ligge blandt medaljetagerne, siger træner Bent Fransson i pressemeddelelsen.

- Testen her i weekenden viste, at når de finder rytmen, så ror de rigtigt stærkt. Naturligvis skal Jens forbedre sig fysisk og teknisk for, at vi kan have en chance ved EM. Men vi har trods alt også tre uger endnu, fortsætter landstræneren.

Jens Vilhelmsen, som er fra Bagsværd Roklub, sad også i guldfireren i 2009 og 2010. Han satte karrieren på lavt blus efter sæsonen i 2012, men har i år gjort et fornemt comeback.

Foruden Jens Vilhelmsen ror også Kasper Winther Jørgensen (Roskilde Roklub), Jacob Søgaard Larsen (Bagsværd Roklub) og Jacob Barsøe (Roskilde Roklub) i båden.

EM foregår fra 29. til 31. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.