Guldfireren er stærkere end nogensinde

Eskild Ebbesen deltager i London i sit femte OL og har aldrig været i en så kraftfuld besætning som denne gang

Guldfireren er stærkere end nogensinde

Guldfireren er endnu en gang udråbt som en af Danmarks mest sandsynlige medaljevindere til OL.

40-årige Eskild Ebbesen har tre gange tidligere prøvet at vinde OL-guld med letvægtsfireren - i Atlanta, Athen og Beijing i 1996, 2004 og 2008 - og han mener faktisk, at den nuværende besætning er den stærkeste nogensinde.

- Der er ingen tvivl om, at vi har de stærkeste fysiske tal, som jeg har set, siger Ebbesen med hensyn til bådens ergometer-træning.

- Det vi skal arbejde med, det er at få det optimale ud af kræfterne og kunne gøre det hver gang. Det skal vi være skarpere på.

- Og så skal vi være bedre til at time topformen, men det kan vi også gøre, siger dansk rosports grand old man, der indstiller karrieren efter OL.

Selv om styrken er på plads hos guldfirer-kvartetten, der anno 2012 består af Jacob Barsøe, Kasper Jørgensen, Morten Jørgensen samt Eskild Ebbesen, så har der været et par svipsere i foråret.

- Vi har været igennem en World Cup-sæson, hvor vi lagde ud med at vinde og slå vores værste konkurrenter.

- Vi sluttede sæsonen med en tredjeplads, og det har kostet lidt på formen. Men vi tror på, at vi kan komme endnu stærkere tilbage til OL og vinde guld, siger Ebbesen.

I virkeligheden mener den danske superroer, at det med årene er blevet sværere at spå om medaljechancerne til OL. Feltet af potentielle vindere bliver nemlig større og større år for år.

- Konkurrencen er blevet skærpet. Det er ikke sådan, at den hurtigste båd ror hurtigere nu end tidligere, men der er bare flere hurtige både.

- Der er ikke langt fra nummer 1 til nummer 10. Det er meget svært at tale om favoritter i dag, for der er vel syv-ni både, der kan vinde, hvis de forbedrer sig lidt. Men vi tror på, at vi har det største potentiale, siger Eskild Ebbesen.

Rokonkurrencerne til OL går i gang den 28. juli og bliver afviklet i Eton Dorney Rowing Centre 30 kilometer vest for den britiske hovedstad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.