Danmark

Guldfisk kan fastholde opmærksomheden længere end dig

Du vil formentlig ikke huske ret meget af denne artikel, antyder ny undersøgelse

Her er den så: En guldfisk. Foto: Scanpix (arkiv).

Her er den så: En guldfisk. Foto: Scanpix (arkiv).

DANMARK: Hvis du blot skimmer denne korte artikel, så er du som de fleste. Nyt teknologi som smartphones har nemlig gjort, at din opmærksomhed ligger på et meget lille sted. Som regel strækker din opmærksomhed sig til blot 8 sekunder, hvis man skal tro en canadisk undersøgelse foretaget af it-firmaet Microsoft. Det er blot et enkelt sekund kortere end opmærksomheden hos en guldfisk.

For at nå frem til resultatet havde forskerne bedt 2000 mennesker om at spille et computerspil for herefter at observere dem. Derudover blev hjerneaktiviteten blandt 112 af deltagerne målt, mens de interagerede med forskellige medier og såkaldte digitale enheder.

Med til historien hører, at undersøgelsen er finansieret af Microsoft. Og mon ikke firmaet har set på sagen for at få lidt omtale. Forskerne bag konkluderer dog alligevel, at vores smartphones og anden ny teknologi generelt påvirker vores evne til at fastholde opmærksomheden. Og det er især unge, der foran alle de små og store skærme kæmper med evnen til at fastholde fokus. Og så ved du det. Hvis altså du stadig kan huske, hvad du lige har læst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.