Guldhammer blæser til angreb på hjemmebane

Der er masser af danske ryttere at holde øje med på fredagens kongeetape i Postnord Danmark Rundt.

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

Det bliver med en aggressiv og angribende Rasmus Guldhammer, at Postnord Danmark Rundt fredag rammer kongeetapen til Vejle.

Den 27-årige Stölting-rytter har i mange år boet og cyklet i netop Vejle, hvor han gerne vil vise sig frem.

- Jeg kommer jo fra Vejle og er født deromkring, så det er en utrolig vigtig etape. Jeg har masser af venner og familie ude på ruten, og jeg er født og opvokset ude omkring en af de bakker, så det er en rigtig speciel følelse.

- Jeg kender jo næsten hver en sten derude, så jeg ved jo, hvor man skal passe på, hvis det nu begynder at regne.

- Det kan vi jo forhåbentlig bruge som en fordel på holdet, når vi sidder derude, siger han.

Rasmus Guldhammer er langt fra den eneste, der vil forsøge sig i Vejle. Sportsdirektør hos Coloquick-Cult, Christian Andersen, fortæller, at hans ryttere vil være her, der og alle vegne på etapen.

- Det er altid en spændende etape med en masse mennesker og en klassisk afslutning. Vi satser på at være fremme og vise flaget.

- Vi kommer til at være det mest aggressive hold i hele feltet, og så må vi se, hvor langt det holder. Det bliver med alle otte ryttere, og så er det bare derudad, lover han.

En anden rytter, der skal holdes øje med på etapen, er Virtu Pro-Veloconcepts Mads Würtz Schmidt, der ligger på en samlet andenplads i løbet. Med en førertrøje inden for rækkevidde håber han på en god etape.

- Forhåbentlig kan jeg køre forspringet ind, men der vil også være andre, der kører stærkt, lyder det fra det danske stortalent.

Han var også med i løbet sidste år og har blandede minder fra netop etapen til Vejle.

- Jeg var lidt uerfaren sidste år og sad for langt nede i gruppen på den afgørende stigning. Så jeg kom ikke med de forreste op, selv om jeg havde god fart på. Men det har jeg lært af, så det kommer ikke til at ske i år, lover han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.