Guldtænder fra gemmerne i Skagen

Alt lige fra krukker over malerier til tænder blev gransket, da der torsdag var guld fra gemmerne-dag i Skagen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Det er altid spændende at få sat pris på nogle af de effekter, som gemmer sig hjemme, og med lidt held kan være en guldgrube.

Torsdag var Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen på besøg i Saxilds Kaffestue, hvor man kunne få en vurdering på malerier, vaser, møbler og andet godt.

Så en lille kø af skagboer var linet op i solen med sjove ting under armen eller i kurve.

- Det er jo altid spændende for os at se hvad folk kommer med. Det er jo alt muligt forskelligt, og som regel er det faktisk ikke for at sælge det, men for at få en idé om værdien, fortæller Mads Ejlersen.

En af de fremmødte, der netop søgte efter værdien, var Lars Pjedsted, som nok havde en af de mere utraditionelle genstande med.

Nemlig et sæt tænder på en opsats fra en hvalros.

- Jeg ved de stammer fra Grønland, og er kommet hertil med noget familie som sejlede deroppe for længe siden. Og jeg ved de er omkring 100 år gamle, fortæller han.

Og det mente vurderingseksperterne lød rigtigt, for den slags må man ikke indføre længere - de er nærmest på niveau med elfenben.

Derfor var det også svært at give et eksakt bud på værdien, men de dristede sig frem til, at det i hvert fald var mange tusinde kroner. Men tænderne skal ikke sælges, fortalte ejermanden.

Af andre ting som blev undersøgt var blandt andet et værk fra 1896 af Helga Ancher, som har malet sin skoleklasse i en gymnastiktime.

Det var så værdifuldt, at der blev henvist til Bruun Rasmussen for en præcis vurdering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.