Udland

Guvernør raser over sikkerhedsstyrker efter bombeangreb

Dødstallet efter lørdagens bombeangreb i Pakistan stiger til 81. Bomben indeholdt næsten et ton sprængstof.

Guvernør raser over sikkerhedsstyrker efter bombeangreb

Guvernøren i den pakistanske provins Baluchistan retter nu en skarp kritik mod landets sikkerhedsstyrker. Kritikken kommer dagen efter, at en voldsom bombe eksploderede i provinsens hovedstad Quetta.

- Vi har givet frie hænder til sikkerhedsstyrkerne i kampen mod terrorister og ekstreme grupper, men trods det fandt Quetta-hændelsen sted, siger Nawab Zulfiqar Ali Magsi.

Søndag morgen dansk tid er dødstallet steget til 81, og myndighederne frygter, at flere mennesker vil dø af deres kvæstelser, da der er over 150 sårede.

- Dødstallet står nu på 81. Redningsarbejdere finder stadig lig i ruinerne, og nogle af de sårede på hospitalerne er i kritisk tilstand, siger Fayyaz Ahmed Sumbal fra politiet i Quetta til nyhedsbureauet dpa.

Den militante gruppe Lashkar-e-Jhangvi, der består af ekstremistiske sunnimuslimer, har taget skylden for lørdagens selvmordsangreb. Det oplyser en talsmand fra gruppen til avisen Dawn.

- Vores selvmordsbomber udførte sprængningen, siger Abu Bakar Siddigue til avisen.

Hidtil har det ellers heddet sig, at der var tale om en fjernstyret bombe, der var gemt i en vandtank og indeholdt næsten et ton sprængstof.

Det er anden måned i træk, at Lashkar-e-Jhangvi står bag et voldsomt angreb i Quetta. I januar mistede næsten 100 mennesker livet i et sekterisk angreb, der blev betegnet som et af de værste i Pakistan nogensinde.

Lørdagens bombe var ifølge politiet rettet udelukkende mod shiamuslimer i Hazara, som ligger i udkanten af byen Quetta i den olierige Baluchistan-provins.

Shiitiske politiske organisationer har opfordret til strejke i Quetta i protest mod de seneste angreb. Mange butikker og basarer er lukkede.

Flere end 400 shiamuslimer blev dræbt i Pakistan i løbet af 2012. Ifølge pakistanske efterretningsmyndigheder har ekstremistiske grupper optrappet deres angreb mod shiamuslimer for at bane vejen for et sunnimuslimsk styre i Pakistan.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.