Guvernør: Tornado har kostet mindst 70 livet i Kentucky

Mindst 70 og op mod 100 mennesker er døde i Kentucky, efter at tornadoer har ramt delstaten, oplyser guvernør.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flere tornadoer, der har ramt en række stater i Midtvesten i USA, har kostet mindst 70 mennesker livet alene i Kentucky.

Det siger guvernør Andy Beshear lørdag formiddag lokal tid på et pressemøde.

- Det her vil være de dødeligste tornadoer, der nogensinde har ramt Kentucky, siger guvernøren.

- Vi var ret sikre på, at vi ville miste over 50 kentuckyanere. Nu er jeg sikker på, at det tal ligger over 70. Det kan ende med at overstige 100, inden dagen er omme.

Det er gået hårdest ud over Graves County i Kentuckys sydvestlige del.

I byen Mayfield er omkring 40 mennesker blevet reddet ud af en fabriksbygning, der blev ødelagt af en tornado. Der var 110 mennesker i bygningen, da tornadoen ramte, siger guvernøren ifølge Reuters.

Byens politistation og brandstation er også ødelagt, oplyser Beshear.

Også i andre delstater er der meldinger om dødsofre, dog ikke så mange som i Kentucky. Meldingerne er foreløbige, fordi der endnu ikke er overblik over skaderne og antallet af dræbte og kvæstede.

Tornadoer har fredag aften med ødelæggende kraft bevæget sig gennem delstaterne Arkansas, Tennessee, Kentucky, Indiana og Missouri.

I Arkansas har mindst én person mistet livet, efter en tornado har revet taget af et plejehjem i byen Monette fredag aften lokal tid, oplyser lokale embedsfolk til Washington Post. Plejehjemmet har cirka 90 sengepladser. Tidligere oplyste en lokal embedsmand til lokale medier, at to var døde, skriver Reuters.

Et andet plejehjem i byen Truman cirka 38 kilometer fra Monette meldes også at være blevet beskadiget.

Ifølge AP er der også meldinger om flere stormskader i Missouri og Illinois.

I byen Edwardsville cirka 40 kilometer øst for storbyen St. Louis er der meldinger om adskillige tilskadekomne personer, efter at taget på en lagerbygning ejet af Amazon er kollapset.

En lokal embedsmand siger ifølge AP, at op mod 100 personer menes at have været på nattevagt i bygningen, da taget kollapsede.

Præsident Joe Biden skriver lørdag på Twitter, at de føderale myndigheder arbejder sammen med de enkelte delstaters guvernører for at sikre, at de har tilstrækkeligt med hjælp til at lede efter overlevende.

- At miste en, man holder af, i en storm som denne, er en ubegribelig tragedie, skriver Biden.

/ritzau/