Gyldent håndtryk på 27 mio. kr.

Dansk direktør kommer ikke til at lide nød

Ved Peter Engbergs afskedsreception blev der givet masser af håndtryk. Han fik også et gyldent på 27 mio. kr. Foto: Scanpix

Ved Peter Engbergs afskedsreception blev der givet masser af håndtryk. Han fik også et gyldent på 27 mio. kr. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:27 mio. kr.

Så meget får den netop afgåede koncerndirektør i Nykredit, Peter Engberg, over de næste fem år, selv om han selv har valgt at forlade jobbet. Det skriver borsen.dk.

Det store gyldne håndtryk svarer til 65 procent af hans løn i fem år, og da han som koncernchef tjente 8,39 mio. kr. om året, ruller der altså 27 mio. kr. ind på kontoen.

Penge til pensionen

Forklaringen på det store beløb er ifølge Peter Engberg og Nykredits bestyrelsesformand Steen E. Christensen, at Peter Engberg ikke havde en særskilt pensionsordning, mens han var direktør.

- Det er min pensionsordning. Hvis ikke jeg havde haft denne ordning, skulle jeg have haft et tillæg til min løn, siger Peter Engberg til borsen.dk.

Stor risiko

Bestyrelsesformanden kalder det også ret og rimeligt, at den fratrådte direktør får så gyldent et håndtryk.

Stephen Bruyant-Langer, partner i rekrutteringsvirksomheden Korn/Ferry International mener, at det er på sin plads med store beløb, når en direktør i finanssektoren stopper.

- Det er meget naturligt, for det er en decideret følge af de risici, som ligger i jobbet, siger han til borsen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.