Gyldne minutter vækkede AaB

Jannik Pohl scorede to gange, da AaB spillede sig videre i DBU Pokalen

Mathias Hove Andersen
AaB besejrede som ventet Lystrup IF i DBU Pokalen. Foto: Martin Damgård
Sport 29. september 2015 19:46

AALBORG: Tirsdag aften spillede AaB sig videre til 1/8-finalen i DBU Pokalen med en ventet sejr på 4-0 over Lystrup IF fra Danmarksserien.

Cheftræner Lars Søndergaard havde foretaget otte ændringer i startopstillingen sammenlignet med fredagens nederlag til Viborg FF i Alka Superligaen, og det var således primært reserverne, der fik chancen på NORDJYSKE Arena.

Alligevel virkede AaB’erne ret uoplagte i kampens indledning, hvor de østjyske gæster kom frem til løse muligheder fra distancen. Den første mulighed til hjemmeholdet opstod i kampens 18. minut, hvor Kasper Pedersen kom først på en hjørnesparksbold fra Oliver Abildgaard, men midtstopperen headede bolden snert forbi den fjerneste stolpe.

Midtvejs i halvlegen vågnede AaB for alvor, da Oliver Abildgaard ramte stolpen på et direkte frispark, og varselsskuddet blev starten på en god periode for nordjyderne.

I det 27. minut havde Lystrup problemer med at cleare et indlæg fra Jukka Raitala, og bolden dumpede ned for fødderne af Gilli Rólantsson, der tog en dribling i luften, inden han flugtede AaB på 1-0.

Et minut senere blev føringen fordoblet, da Nicolaj Thomsen trykkede af. Bolden blev rettet af i gæsternes forsvar og dykkede derefter i mål via undersiden af overliggeren.

Den sidste spænding blev dræbt lige inden pausefløjtet, da Lystrup-keeperen gav en retur på et nyt spark fra Nicolaj Thomsen. Denne gang var Jannik Pohl først på bolden, og den talentfulde angriber tog et træk forbi målmanden, inden han sikkert trillede kuglen i mål til 3-0.

Et kvarter inde i anden halvleg blev det 4-0 til AaB, da Oliver Abildgaard stjal bolden efter et aggressivt pres. Den unge midtbanespiller fandt Jannik Pohl, der forsøgte sig med et langskud, og det skulle vise sig at være en god ide. Bolden strøg således forbi den sprællende Lystrup-målmand og ind i kassen.

Få minutter senere blev Christian Bassogog sendt på banen, og den nye AaB-spiller var tæt på at få en drømmedebut efter en god aktion i feltet, men gæsternes målmand fik afværget skuddet debutanten.

Camerouneren forsøgte sig efterfølgende med flere gode soloaktioner, men det var ikke nok til at komme på måltavlen. Det var dog heller ikke nødvendigt for AaB, som sikkert vandt kampen med 4-0 foran de 3407 tilskuere, der sammenlagt havde doneret 29.157 kroner til velgørenhedsinitiativet ”90 minutes for hope” via den selvvalgte entré på NORDJYSKE Arena.

Pokalturneringens 1/8-finale byder på et møde med Lyngby Boldklub fra 1. division, og kampen spilles på endnu ikke fastlagt tidspunkt i slutningen af oktober.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...