Gyllenhaal skræmt over egen krop

Jake Gyllenhaal tog adskillige kilo muskelmasse på i ny rolle som bokser, og det var en voldsom proces for den Oscar-nominerede skuespiller.

Både Ben Affleck, Bradley Cooper og Christian Bale har gjort det, og nu er Jake Gyllenhaal også blandt de skuespillere, der har gennemgået en gigantisk kropslig transformation for at fylde en ny filmrolle ud i ordets bogstaveligste forstand.

I rollen som bokseren Billy "The Great" Hope i det kommende drama "Southpaw," tog den Oscar-nominerede skuespiller hele seks kilo ren muskelmasse på ud over at genoprette sin normalvægt, og det var en voldsom proces, fortæller Gyllenhaal i et interview med magasinet People. Inden da havde han nemlig tabt sig 11 kilo til sin rolle i filmen "Nightcrawler."

- Mængden af tid, man bruger, og det offer, man lægger i sin krop, er ikke noget, jeg er vild efter at gøre igen. Det er et kæmpe engagement, siger 34-årige Gyllenhaal og fortsætter:

- Jeg hader at skulle være eftertænksom, men jeg har haft muligheden for at spille sociopat, militærmand, politibetjent og nu bokser, og det er i de fysiske roller, at man virkelig er skuespiller. Men det er intet i forhold til, hvad folk gør i virkeligheden, siger Gyllenhaal.

For at forme kroppen til at ligne en hårdtpumpet boksers trænede "Brokeback Mountain"-stjernen to gange om dagen og havde adskillige sparringstimer for at fastholde transformationen gennem indspilningerne.

- Man taler tit om, hvorvidt man kan se, om en skuespiller har lagt sig selv ind i et filmprojekt, og hvor dedikeret vedkommende er. Alt den energi kan man nemlig se på filmlærredet, og heldigvis kan jeg mærke energien, når andre ser "Southpaw," roser Gyllenhaal sit eget engagement.

"Southpaw" handler om Billy "The Great" Hope, som vinder en stor boksetitel, men samtidig ser sit liv styrte sammen omkring sig.

Gyllenhaals anstrengelser kan ses, når filmen får dansk biografpremiere den 20. august, og med på rollelisten er også skuespillerinden Rachel McAdams, den Oscar-vindende skuespiller Forest Whitaker og rapperen 50 Cent.

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=Mh2ebPxhoLs

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.