Gymnasiebesparelser kan presse S og R ud af politiaftale

S og R har svært ved at se sig selv i en politiaftale, hvor politiet finansieres af ungdomsuddannelserne.

Socialdemokraterne og De Radikale kan meget vel forlade forhandlingerne om en ny fireårig politiaftale.

Det tyder det i hvert fald på inden fredagens forhandlingsmøde, hvor begge partier revser regeringens forslag om at finde penge fra ungdomsuddannelserne til at betale for flere politibetjente.

- Det er en dårlig finansiering, som regeringen har lagt frem, lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Vi synes, det er en rigtig dårlig idé at skære i ungdomsuddannelserne for at finansiere politiet. Derfor har vi også foreslået regeringen en anden finansiering, tilføjer han.

Nicolai Wammen fortæller, at Socialdemokraterne i stedet har anbefalet regeringen ikke at give skattelempelser til selskabsarvinger.

- Jeg håber, at det ender med, at Socialdemokratiet sammen med regeringen og andre partier kan lave en aftale om politiet.

Heller ikke De Radikales retsordfører, Sofie Carsten Nielsen, ser sig selv sluge en kamel for at få flere betjente.

Hun fortæller inden mødet, at det er usikkert, om De Radikale fortsat er med i forhandlingerne efter fredagens møde, og som Nicolai Wammen siger hun også, at "det er en rigtig dårlig finansiering fra regeringen."

- Jeg synes, det ser svært ud lige nu, men vi har ikke fået præsenteret økonomien i forhold til regeringens endelige udspil til flere betjente, så nu ser vi, hvor langt vi kan komme, siger hun.

Enhedslisten, Alternativet og SF røg ud af forhandlingerne forholdsvis tidligt i forløbet, da de tre partier ikke kunne gå med til regeringens forslag om at tage 500 millioner kroner til en ny politiaftale fra ungdomsuddannelserne.

De Radikale blev dengang i forhandlingerne for at "øge sin indflydelse".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.