Gymnasiale uddannelser

Gymnasieelever betaler 6.000 kroner for at bestå

Boom i antallet af elever, der får eksamenshjælp

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:I Danmark er det gratis at gå i skole, men det er en sandhed, der ikke altid holder vand. Et stigende antal gymnasieelever betaler omkring 6.000 kroner ud af egen lomme for at kunne bestå deres eksaminer.

Det skriver metroxpress.

Således forventer den professionelle eksamenshjælp My Academy at ekspedere hele 1.500 elever til eksamensbordet i år - langt størstedelen gymnasieelever. Sidste år var tallet 450.

- Jeg kan allerede sige nu, at vi kommer til at hjælpe flere i år end nogensinde før, siger Rune Sørensen, Country Manager for My Academy, til metroxpress.

- Kedelig tendens

Udviklingen bekymrer uddannelsesforsker Ulla Højmark Jensen, lektor på Center for Uddannelsesforskning, Aalborg Universitet:

- Det er en kedelig tendens. Det er foruroligende, at så mange har brug for ekstra hjælp uden for skoletid. Det er i dansk sammenhæng drastisk at betale for ekstra undervisning.

Hun peger på, at problemet ligger hos gymnasierne, der må ændre deres undervisning.

- Når de unge får undervisning, skal den være tilrettelagt, så den kan rumme alle, så de rent faktisk kan lære noget af den og bestå, siger hun.

Optager flere elever

Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening Anne-Birgitte Rasmussen peger på, at problemet kan ligge i, at gymnasierne optager flere elever end nogensinde før. Også de, der tidligere ville have valgt en erhvervsuddannelse.

Hun afviser, at det kan skyldes, at pensum er for svært.

- Pensum er ikke for svært, men det er noget, som skolerne skal være opmærksomme på, så de svagere elever får ekstra hjælp, siger hun til metroxpress.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst