Gymnasieelever modtog frivillighedspris

Ida Korsbæk og Anna Rosenfeldt får national pris for deres frivillige arbejde

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Anna Rosenfeldt og Ida Korsbæk fra Sæby meldte sig i august, på eget initiativ, som ambassadører for Dansk Røde Kors på Frederikshavn Gymnasium & HF-Kursus.

De to piger gennemførte herefter et stort arbejde med henblik på at motivere deres medstuderende på gymnasiet til at melde sig som indsamlere til Røde Kors’ landsindsamling, der fandt sted 4. oktober. Det arbejde gjorde, at de torsdag modtog den nationale pris som månedens frivillige. Bag prisen står Projekt Frivillig, der er et samarbejde mellem Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Ministeriet for Børn, Ligestilling Integration og Sociale Forhold.

Ud over at informere ihærdigt på morgensamlingerne blev følgende af pigernes mange initiativer fremhævet som grundlag for, at prisen skulle tilfalde dem:

”Allerede i august indgik pigerne en aftale med skolens kantine om, at der hver onsdag og torsdag i september skulle sælges ”hjertekager” i kantinen. En del af overskuddet skulle gå til røde kors. Det er lykkedes de to piger at indgå en række sponsoraftaler, således at der ugentligt har kunnet udloddes attraktive præmier til nye indsamlere, som meldte sig under fanerne den pågældende uge. Til den klasse, som i alt mønstrede flest indsamlere, havde pigerne overtalt Stena Line til at sponsorere en dagstur for hele klassen til Göteborg. Det lykkedes også for Anna og Ida at motivere 137 elever fra Frederikshavn Gymnasium til at samle ind for Røde Kors. På indsamlingsdagen åbnede gymnasiet dørene og Anna og Ida havde, via aftale med en bager, sørget for gratis morgenmad til alle indsamlere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.