Gymnasielærer: Meget glade på Songüls vegne

På Køge Gymnasium er man lettet over, at Songül Yüksel nu står med bedre kort på hånden for at blive i Danmark

Armene røg i vejret på Køge Gymnasium, da både elever og lærere fik beskeden om, at et politisk flertal i Folketinget er nået frem til en aftale, der giver Songül Yüksel mulighed for igen at søge om familiesammenføring i Danmark.

Det fortæller Mads Beyer, der er samfundsfagslærer på Køge Gymnasium, hvor 19-årige Songül Yüksel har sin daglige gang.

- Det er vigtigt med aftalen, fordi det er af stor betydning for hende, siger Mads Beyer.

Aftalen betyder, at en gruppe børn og unge, der står til at blive smidt ud af landet, nu får mulighed for at søge om familiesammenføring efter nye og mere lempelige regler på trods af tidligere afslag.

Det politiske flertal er blevet enige om en lovændring, som vil omfatte de omkring 24 børn og unge - heriblandt Songül Yüksel - der opholder sig ulovligt i Danmark.

- Det betyder meget for Songül at få at vide, at hun har mulighed for at høre til i Danmark. Hun har sit liv, sin skolegang og sine venner her i landet, siger gymnasielæreren.

Mads Beyer fortæller, at han absolut har kunnet mærke på eleven, at hun har været ramt af uvisheden.

- Hun har også været ked af at få at vide, at hun ikke hører til eller kan integreres i landet, når hun selv synes, at hun hører til i Danmark, siger han.

- Der har også været enormt meget mediebevågenhed, som har slidt på hende.

På Køge Gymnasium er der løbende blevet lavet underskriftsindsamlinger, læserbreve og udtalelser til ministre på Christiansborg for at støtte Songül Yüksel.

Derfor er det også med en vis lettelse på gymnasiet, at hun nu kan stå med bedre kort på hånden for at søge om familiesammenføring.

- Vi er selvfølgelig glade på både Songüls og vores vegne, fordi det formentlig lykkes hende at kunne blive her i landet, siger gymnasielærer Mads Beyer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.