Gymnasiet udvides for 8 mio. kr.

Dronninglund Gymnasium udvider for at få plads til de mange elever

Rektor Lars Jørgensen kunne tage første spadestik til en større udvidelse af Dronninglund Gymnasium. Foto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen</i>

Rektor Lars Jørgensen kunne tage første spadestik til en større udvidelse af Dronninglund Gymnasium. Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:- Det er et lille spadestik for mig, men et stort for gymnasiet, sagde rektor Lars Jørgensen med et stort smil, da han tog det første spadestik til en større udvidelse af Dronninglund Gymnasium.

Første del af projektet er en udvidelse af idrætsafdelingen, hvor der laves en tilbygning til hallen på 293 kvadratmeter. Den kommer til at rumme en fitnessafdeling og et stort auditorium til teori og med fine muligheder for praktiske idrætsforevisninger og drama. Endelig er der i bygningsprojektet medtænkt depot og toiletfaciliteter.

- Vi prioriterer idræt meget højt, og med de nye bygninger optimeres fagets muligheder for yderligere at forstærke skolens idrætsprofil, fastslog rektoren.

- Vi har sparet sammen til denne udvidelse gennem flere år, og der er brug for den. Da gymnasiet i sin tid blev bygget, var det en skrabet udgave, vi fik. Vi har således ingen samlingssal, ligesom vi heller ingen kantine har. Takket være de mange dygtige lærere, har vi mange elever. Vi har i øjeblikket 18 klasser, selv om vi er et gymnasium til 15 klasser. Udvidelserne er derfor meget nødvendige.

Denne udvidelse koster ca. 3,5 mio. kroner, og går alt efter planen, forventes det, at den nye tilbygning til idrætsafdelingen kan indvies sidst i marts 2014.

Et andet stort ønske er en gennemgribende renovering og opdatering af naturfagslokalerne samt tilbygning af yderligere et par undervisningslokaler, der i det daglige huser fagene kemi, fysik, biologi og naturgeografi. I disse lokaler stilles der store krav til indeklima og sikkerhed, og skal undervisningen være på forkant med udviklingen, stiller det også store krav til det udstyr, der dagligt indgår i undervisningen i forbindelse med eksempelvis forsøg.

I de senere år har mange elever fra gymnasiet vundet priser i forskellige regionale og nationale videnskabskonkurrencer, og det stiller yderligere krav til, at undervisningsfacilliterne er i top.

Samlet investeres der ca. 5 mio. kr. i nye lokaler samt renovering af de eksisterende i naturfagsafdelingen. Det forventes, at den markant opdaterede naturfagsafdeling vil kunne tages i brug fra sommeren 2015.

- Det er dejligt og spændende at være nået hertil, og vi ser frem til at kunne byde både vore nuværende og kommende elever velkommen i de nye bygninger og faciliteter, påpegede Lars Jørgensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.