Hobro

Gymnasium hædret for grønne tiltag

Borgmester rejste flaget i Hobro

Borgmester overrakte Det Grønne Flag til Mariagerfjord Gymnasium.	Privatfoto

Borgmester overrakte Det Grønne Flag til Mariagerfjord Gymnasium. Privatfoto

HOBRO:Mariagerfjord Gymnasium er endnu engang blevet tildelt Det Grønne Flag for skolens arbejde med miljø og bæredygtighed. Ved fredagens fællessamling d. 2 december overrakte borgmester Mogens Jespersen flaget. Borgmesteren roste gymnasieeleverne for at engagere sig i miljø og bæredygtighed.

Det er ikke første gang, at Mariagerfjord Gymnasium får Det Grønne Flag. I 2010 modtog skolen flaget som det første gymnasium i Danmark.

Siden er der indført mange flere energibesparende tiltag, og gymnasiet er blevet endnu grønnere. Senest blev der i sommeren installeret nye solcelleanlæg på skolens sydvendte tag, og effekten er allerede tydelig, fortæller gymnasiets driftsleder:

- Da solen skinnede i august og september kunne vi mærke en væsentlig besparelse i forhold til, hvor meget strøm, vi skulle købe, da vores nye anlæg producerede en stor del af vores energiforbrug. Vores grønne linje er en succes, og Det Grønne Flag er et synligt bevis for, at vi er på rette vej, lyder det fra Jan Larsson, gymnasiets driftsleder, der har været initiativtager til mange af de grønne projekter i samarbejde med gymnasiets aktive Miljøråd.

I sin begrundelse for tildeling af Det Grønne Flag i 2016 fremhæver Friluftsrådet gymnasiets miljømæssige og pædagogiske indsats for at forbedre miljøet lokalt og globalt. Blandt andet har nogle elever undersøgt, hvordan man som hjemmeboende kan påvirke familien til at forbruge efter bæredygtige principper.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.