Gymnasium it-ruster sig til fremtiden

It-infrastrukturen på Dronninglund Gymnasium har fået et markant løft. Privatfoto

It-infrastrukturen på Dronninglund Gymnasium har fået et markant løft. Privatfoto

It-infrastrukturen på Dronninglund Gymnasium er blevet kraftig udvidet. I de seneste uger er der trukket nye net og lyslederkabler, og det trådløse netværk er blevet totalt udskiftet. Desuden kan trafikken på nettet nu prioriteres, så de vigtigste hjemmesider og programmer i undervisningen får største båndbredde.

- Vores hidtidige system er ikke mere end 6 til 7 år gammelt, men gennem en periode har vi oplevet, at der er kommet flere og flere enheder på nettet, fortæller Frank Olsen, it-chef på gymnasiet. - Det skyldes, at eleverne har mere end én elektronisk enhed med i skole, som kræver netadgang. Vi har af og til kunnet se, at der er over 800 enheder på netværket, og vi har trods alt kun godt 500 elever, konstaterer Frank Olsen. Han oplyser, at kapaciteten er forbedret med en faktor 10, og at gymnasiet dermed er godt rustet til fremtiden. Det ny system giver tilmed en kraftig forbedring af sikkerheden, hvilket der er meget fokus på i øjeblikket - ikke mindst i forbindelse med den kommende EU-dataforordning.

- Det har været en større investering, men nu om dage kan en skole ikke fungere, hvis ikke it-systemet kører stabilt og hurtigt. Skema, arrangementer, lektier, kopiering, eksamen, film og så videre er afhængigt af nettet, så det skal bare virke, fastslår Frank Olsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.