Gymnastikforening fejrede de 125 år med tidsrejse

Bente Lembo og Lars Pauli
Gymnastik som i de gode gamle dage, da kaptajn Jespersen optrådte i radioen med sit program Morgengymnastikken. Foto: Lars Pauli
14. november 2016 10:17

Valsgaard Gymnastikforening tog publikum med på en hæsblæsende tidsrejse over 125 år, da den lørdag i Valsgaard Hallen fejrede sit jubilæum med opvisning.

En stribe dygtige gymnaster fra Valsgaard, suppleret med dygtige gymnaster fra Rosendal, levendegjorde gymnastikkens lange lokale historie.

- Jeg er helt rørt. Det er så fantastisk, hvad de kan, lød det fra formand for Valsgaard Gymnastikforening Mette Glerup, da den timelange tidsrejse var forbi.

Gymnasterne har brugt omkring et halvt år på at forberede den, så den kunne sidde i skabet.

Et pigehold i matrostøj, som udførte armstræk og benbøj til instruktørens taktfaste slag med stok i gulvet var det første i aktion på halgulvet.

Videre til 1927 og Statsradiofoniens morgengymnastik med kaptajn Jespersen, som blæste til kamp mod træthed, modløshed og sløvhed.

Over 50'ernes karlehold og videre til 1980'ernes kraftkarle, som lavede saltoer på airtracken. Den oppustelige måtte, som blev indkøbt i 1980'erne og har været i uafbrudt brug siden. Aerobicbølgen fra midt-90'erne gik heller ikke sporløst hen over Valsgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...